Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Επόμενη στάση... Μανιάτικα! Το μετρό φτάνει στον Πειραιά!

Επόμενη στάση... Μανιάτικα! Το μετρό φτάνει στον Πειραιά!- Το μετρό επεκτείνεται και φτάνει στον Πειραιά
- Το 2021 θα ολοκληρωθεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα των τελευταίων ετών
- Το λιμάνι του Πειραιά θα "ενωθεί" με το αεροδρόμιο, δίνοντας "πνοή" σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες
- Ξεκινούν οι εργασίες και επίσημα - Ποια είναι τα προβλήματα - Όλο το χρονοδιάγραμμα


Στο σταθμό Μανιάτικα του Πειραιά αναμένεται αύριο (22.03.2017) στις 12 το μεσημέρι, η άφιξη του μηχανήματος διάνοιξης των σηράγγων (ΤΒΜ) (μετροπόντικας), με την παρουσία του...
υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, της διοίκησης της Αττικό Μετρό, του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Γαβρίλη, βουλευτών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Διαφορετικός Πειραιάς!
To μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά τις τελευταίες δεκαετίες και αναμένεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα του, δίνοντας ώθηση στην εμπορική και τουριστική κίνηση, αλλά και σε επενδύσεις, είναι η άφιξη του Μετρό, με την επέκταση της γραμμής 3 από την Αγ. Μαρίνα προς Πειραιά, μήκους 7,6 χιλιομέτρων με έξι σταθμούς.

Με την ολοκλήρωση του έργου, που αναμένεται στα τέλη του 2020, με αρχές του 2021, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας θα συνδεθεί με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με μία ενιαία γραμμή 50 χλμ διάρκειας μόλις 65 λεπτών.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Θα απομένουν 2,2 χλμ, έως το κέντρο του Πειραιά, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα, που αντιμετωπίζεται ωστόσο από τα στελέχη της εταιρείας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, είναι σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή δίπλα στον τερματικό σταθμό του Ηλεκτρικού, όπου δημιουργήθηκε θέμα στεγανότητας, ενώ πρόσφατα είχε εντοπιστεί μία βόμβα από την περίοδο της Κατοχής, που απομακρύνθηκε.

Πάντως, παρά τις καθυστερήσεις που μπορεί να έχουν παρουσιαστεί σε κάποιους σταθμούς, το έργο προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2019 αναμένεται να λειτουργήσει τμηματικά για τους τρεις πρώτους σταθμούς Αγ. Βαρβάρα-Κορυδαλλός-Νίκαια.

Η παράδοση πλατειών όπου διέρχονται συγκεκριμένοι σταθμοί και είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς επιχειρηματίες, θα γίνεται τρεις έως έξι μήνες νωρίτερα από την εταιρεία της Αττικό Μετρό.

Θα "ζωντανέψουν" τα ιστορικά κτίρια!
Σημειώνεται, ότι με αφορμή την έλευση του ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά, η εταιρεία «DIMAND AE» υπέγραψε πρόσφατα μνημόνιο συναντίληψης με τις τοπικές αρχές, προκειμένου να προχωρήσει η ανάπλαση και αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής του Αγ. Διονυσίου στον Πειραιά, όπου στην περιοχή βρίσκονται, υπό την ιδιοκτησία της συγκεκριμένης εταιρείας, τα βιομηχανικά και τα αποθηκευτικά κτίρια του πρώην καπνεργοστασίου «Παπαστράτος».

Σημειώνεται, ότι τα κτίρια αυτά θα ξαναζωντανέψουν με νέες σύγχρονες χρήσεις και λειτουργίες τοπικού, υπερτοπικού και μητροπολιτικού χαρακτήρα, συμβάλλοντας στην αναζωογόνηση όλης της περιοχής, ενώ η επένδυση αναμένεται να αγγίξει σε βάθος χρόνου τα 100 εκατ. ευρώ.

Επίσης, με την ανάληψη της διαχείρισης του λιμανιού από την Cosco pacific, πολλές εταιρείες κρουαζιέρας έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την εξέλιξη του έργου του μετρό στον Πειραιά. Είναι το μεγαλύτερο έργο σε επίπεδο υποδομών μετά την Ψυτάλλεια για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, είχε αναφέρει πρόσφατα ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, προσθέτοντας ότι με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να αλλάξει σημαντικά η λειτουργία της ευρύτερης περιοχής, αλλά και η ποιότητα της ζωής των ανθρώπων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου