Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Ασκήσεις με πραγματικά πυρά της Τουρκίας κοντά στο Καστελλόριζο!

Ασκήσεις με πραγματικά πυρά της Τουρκίας κοντά στο Καστελλόριζο!Η Τουρκία ενισχύει την παρουσία της στο Αιγαίο όπως φαίνεται με μπαράζ απο NAVTEX που έχει εκδώσει τα τελευταία 24ωρα.

Συγκεκριμένα, με τις NAVTEX οι υδρογραφικές υπηρεσίες της Τουρκίας δεσμεύουν για τις 16 και 17 Μαρτίου περιοχή στα δυτικά του συμπλέγματος Καστελλόριζου, όπου θα διεξαχθούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά, καθώς επίσης και στα...
ανατολικά των ελληνικών νησιών και στις δύο περιπτώσεις εντός τουρκικών και διεθνών υδάτων.








Τις ίδιες ημέρες θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε ακόμη μία περιοχή κοντά στη Ρόδο, κάτι που είχε ήδη αναγγελθεί με την NAVTEX 288/17.

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία άλλαξε την περιοχή δραστηριοποίησης του «CESME» στο Βόρειο Αιγαίο, με τη NAVTEX 298/17. Aπό τη Δευτέρα έως και τις 17 Μαρτίου, οι τουρκικές αρχές δέσμευσαν θαλάσσια περιοχή, στα διεθνή ύδατα, μεταξύ Θάσου-Σαμοθράκης και των παραλίων Ξάνθης-Ροδόπης. Χθες, την στιγμή που ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ήταν στην Σαμοθράκη, το «CESME» έπλεε μεταξύ Θάσου και Σαμοθράκης.  

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, παρακολούθησε την ΤΑΜΣ «Σάος» στη Σαμοθράκη, η οποία περιελάμβανε εκκαθάριση κατοικημένης περιοχής από τον 4ο Λόχο Εθνοφυλακής, καθώς και βολή εθνοφυλάκων με όλα τα όπλα. "Η Ελλάδα είναι μια φιλειρηνική χώρα και επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με τους γείτονές της. Είναι όμως και μία χώρα, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει ούτε ένα χιλιοστό της εθνικής της κυριαρχίας", δήλωσε χθες ο Υπουργός Άμυνας.

Επιπλέον αξίζει να τονίσουμε οτι η δραστηριότητα της γειτονικής χώρας ειναι έντονη το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς και το ωκεανογραφικό σκάφος PIRI - REIS ( ΠΙΡΙ - ΡΕΙΣ ) βρίσκεται στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο απο τις 8 Μαρτίου, Τετάρτη μέχρι και τις 18 Μαρτίου.

Όπως φαίνεται απο τα πρόσφατα γεγονότα η Τουρκία διατηρεί την ένταση τόσο στο Αιγαίο αλλα και στην υπόλοιπη Ευρώπη για εσωτερική κατανάλωση χωρίς να ενδιαφέρεται για τις επιπτώσεις. Μια στάση η οποία μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου