Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Καλός καιρός με αραιή συννεφιά σήμερα Πέμπτη 30/3 στη Χίο

Στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας, το νότιο Ιόνιο και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο, ενώ και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές σήμερα Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017. Πιθανότητα για σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες υπάρχει στο νότιο Αιγαίο από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το απόγευμα στη Μακεδονία και τη Θράκη να αναπτυχθούν νεφώσεις, και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο της τάξης των 2 έως 3 βαθμών. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 3 έως 23 βαθμούς, στη κεντρική από 6 έως 21, στη νότια από 5 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 21, και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 20.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για την Χίο σήμερα Πέμπτη 30/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
15 έως 20 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αραιή συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα βόρεια λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Στα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και από τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 ως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα στις Κυκλάδες.
Θερμοκρασία: Από 10 ως 17 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν το βράδυ να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από τη νύχτα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 ως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ. Το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 ως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια και βελτίωση αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 6 ως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 31-3-2017
Καιρός: στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη Μακεδονία ,τη Θεσσαλία ,τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και στα νοτιοανατολικά πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα ανατολικά και βόρεια.

Σάββατο 1-4-2017
Καιρός: στην ανατολική και νότια χώρα πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Κυριακή 2-4-2017
Καιρός: γενικά αίθριος αλλά το απόγευμα στα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 , στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 3-4-2017 και Τρίτη 4-4-2017
Καιρός: στα δυτικά, κεντρικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα νοτιοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα ανατολικά.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου