Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Αίθριος ο καιρός σήμερα Τρίτη 28/3 στη Χίο με τη θερμοκρασία έως 16 βαθμούς

Τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο, την Κρήτη και την ηπειρωτική χώρα, με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται για σήμερα Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017. Σποραδικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο και την Κρήτη. Από το απόγευμα οι νεφώσεις και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, και το νότιο Αιγαίο. Πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες ή όμβρους υπάρχει το απόγευμα στην δυτική και νότια Πελοπόννησο, και το νότιο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια ηπειρωτικά και μικρή πτώση στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 2 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 17, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 5 έως 16, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 7 έως 18, και στην Κρήτη από 10 έως 16.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως στο νοτιοδυτικό Αιγαίο θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ. Εξασθένηση αναμένεται μετά το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Τρίτη 28/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
10 έως 16 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 12 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Για αύριο Τετάρτη 29/3, ο καιρός θα είναι αρκετά συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 13 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που σύντομα θα διαλυθούν. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος. Βαθμιαία στα νότια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το βράδυ είναι πιθανόν στα Δωδεκάνησα να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια ως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 ως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία το βράδυ στην Κρήτη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά ως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 ως 17 βαθμούς κελσίου.

Μακεοδνία, Θρακη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες ως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 ως 16 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και το Ιόνιο, όπου εκεί το πρωί ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια ως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 ως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά τις πρωινές ώρες αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια ως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 ως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 29-3-2017
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 30-3-2017
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο

Παρασκευή 31-3-2017
Καιρός: αρχικά στα νοτιοανατολικά και από το μεσημέρι και στα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 1-4-2017 Κυριακή 2-4-2017
Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα  δυτικά 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση την Κυριακή.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου