Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού! Βροχόπτωση σήμερα Δευτέρα 27/3 στη Χίο

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές, αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και σταδιακά στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017. Εξαίρεση αποτελούν η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη όπου η πιθανότητα για βροχή είναι μικρή. Τις πρωινές ώρες βροχές θα εκδηλωθούν στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ προς το βράδυ θα βρέξει στην Κρήτη.Λίγες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στην Ήπειρο και στο Ανατολικό Αιγαίο. 

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 15, στην Κεντρική Ελλάδα από 6 έως 15 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 9 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 13 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Ασθενείς έως μέτριοι βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο Ιόνιο, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στην Χίο σήμερα Δευτέρα 27/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
13 έως 15 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους έντασης 6 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με τοπική συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 12 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική θα επικρατήσουν νεφώσεις, με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και στα ανατολικά τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, οπού ενδέχεται πρόσκαιρα να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 το πρωί τοπικά έως 7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 πρόσκαιρα το πρωί νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στην Κρήτη θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι σε βόρειους.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών η μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρα μεμονωμένες καταιγίδες που γρήγορα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια ορεινά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το βράδυ στα ορεινά της ηπείρου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικούς έως 5 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρος: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 τοπικά το πρωί στα ανατολικά έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια.
Θερμοκρασία: από 8 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 28-3-2017
Καιρός: στα βόρεια γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 29-3-2017
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 30-3-2017
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο

Παρασκευή 31-3-2017
Καιρός: αρχικά στα νοτιοανατολικά και από το μεσημέρι και στα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 1-4-2017
Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου