Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Αίθριος καιρός σήμερα Κυριακή 26/3 στη Χίο

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το μεσημέρι, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις, περιμένουμε σήμερα Κυριακή 26 Μαρτίου 2017.

Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις κατά τόπους θα αυξηθούν ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και στο Βόρειο Αιγαίο όπου θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.

Αργά το βράδυ θα φαινόμενα ενδέχεται να επηρεάσουν την Ανατολική Θεσσαλία, τη Βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
 
Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 5 έως 24 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 26, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 9 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 26 και στα νησιά του Αιγαίου 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ . Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι στα νοτιότερα πελάγη σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο, ενισχυόμενοι σταδιακά στα νοτιότερα πελάγη σε μέτριους 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Κυριακή 26/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από... 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αρκετές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία στους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 27/3, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με λίγα σύννεφα, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 10 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, και από τις απογευματινές ώρες τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς. 

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα που το βράδυ στα βόρεια θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικού με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 22 βαθμούς κελσίου.
  



Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί  3 με 4 και από το βράδυ βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι κατά τόπους θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές από το απόγευμα.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 25 βαθμούς κελσίου.
 


Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 27-3-2017
Καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση στα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

Τρίτη 28-3-2017
Καιρός: στα βόρεια γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 29-3-2017
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 30-3-2017
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο


Παρασκευή 31-3-2017
Καιρός: αρχικά στα νοτιοανατολικά και από το μεσημέρι και στα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου