Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

25η Μαρτίου 1821: Η γαλανόλευκη σήμερα στο Google Doodle μόνο της Ελλάδας!

25η Μαρτίου 1821: Η γαλανόλευκη σήμερα στο Google Doodle!25η Μαρτίου 1821- 25η Μαρτίου 2017. 

Αφιερωμένο στην επέτειο της ελληνικής επανάστασης το σημερινό doodle της Google, όμως μόνο για τους χρήστες που την επίσκεπτονται από την Ελλάδα!

Διαβάστε παρακάτω όλη την αλήθεια για τα doodles της Google.


Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Κάθε μέρα η Google επιλέγει να την αφιερώσει σε...
κάποιο σημαντικό γεγονός, με το εκάστοτε doodle της, δηλαδή την διαφοροποίηση του λογοτύπου της, όταν κανείς επισκεφθεί την μηχανή αναζήτησης. Σήμερα, λοιπόν, ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821, το doodle της Google "ντύθηκε" στα γαλανόλευκα!

Στο κέντρο του λογοτύπου υπάρχει το σήμα του "play".Όταν γίνει "κλικ" στο play, τότε εμφανίζεται η ελληνική σημαία που κυματίζει!


Το μήνυμα που εμφανίζεται εάν "αφήσετε" το ποντίκι πάνω στο doodle, είναι φυσικά το "Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821".Λυπάμαι που θα πληγώσω τη χαρά κάποιων, αλλά η Google έχει διαφορετικά Doodle ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή. 

Το "εθνικό" doodle που έκανε το γύρο των μέσων ενημέρωσης "παίζει" μόνο στη χώρα μας! 

Θα ήταν τιμή μας αν ήταν Worldwide.

Δείτε τι αναφέρει σχετικά η google για το σήμερινο doodle για την Εθνική επέτειο της 25 Μαρτίου 1821, το οποίο δείχνει και στο σχετικό χάρτη ότι το βλέπουν μόνο χρήστες που μπαίνουν στη σελίδα της από την ελληνική επικράτεια και όχι παγκοσμίως.

http://www.google.com/doodles/greece-national-day-2017

Αντίστοιχο doodle είχε ανεβάσει και στις 18 Οκτωβρίου του 2015, με την 95η επέτειο από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη.

Και τότε το doodle το έβλεπαν όπως και σήμερα, χρήστες μόνο από την Ελλάδα.

http://www.google.com/doodles/melina-mercouris-95th-birthday

Επίσης, στις 8 Απριλίου του 2014, η Google είχε αφιερώσει το λογότυπό της στη 216η επέτειο από τα γενέθλια του Εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, που έγραψε τον Εθνικό μας Ύμνο.

Όπως και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις το doodle, το έβλεπαν μόνο χρήστες από την Ελλάδα, το οποίο φαίνεται από το σχετικό παγκόσμιο χάρτη.


http://www.google.com/doodles/dionisios-solomoss-216th-birthday


Αντίθετα, η επέτειο των 120 χρόνων από την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, που ήταν αφιερωμένο το doodle της Google στις 6 Απριλίου του 2016, το έβλεπαν οι χρήστες στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, γιατί απευθύνονταν σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

http://www.google.com/doodles/120th-anniversary-of-first-modern-olympic-games

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου