Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Αίθριο καιρό σήμερα Τρίτη 21/3 στη Χίο

Καλές καιρικές συνθήκες με τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Μετά το μεσημέρι όμως στα νότια θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες αργά το βράδυ αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές στη Νότια Πελοπόννησο, στις Νότιες Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και λίγες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 20 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 22, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 23 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 20, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 2 με 4 μποφόρ, αλλά στα νότια πελάγη σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν σε μέτριους μέχρι ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες στα νότια σε μέτριους.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε στην Χίο σήμερα Τρίτη 21/3, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
14 έως 19 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς ανατολικούς ανέμους ως 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία στους 14 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από ανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις με αυξημένη υγρασία και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη δυτική Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές τοπικές νεφώσεις τις μεσμεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το βράδυ στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λόγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και τη νύχτα στο νότιο Ιόνιο και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα νότια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τη νύχτα στην ανατολική Πελοπόννησο/ Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίστς στα βόρεια.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τέταρτη 22-3-2017
Καιρός: στα κεντρικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στη νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά κυρίως στα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Πέμπτη 23-3-2017
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βορειοδυτικά ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 24-3-2017 και Σάββατο 25-3-2017
καιρος: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το Σάββατο.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Κυριακή 26-3-2017
Καιρος: γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: μικρή περαιτέρω άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου