Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Αρκετά συννεφιασμένος ο καιρός σήμερα Τετάρτη 1/3 στη Χίο

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη Δυτική και Βόρεια χώρα, και από το βράδυ σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017. Μετά το μεσημέρι βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας. Μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νοτιοδυτική χώρα, στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, αναμένεται σημαντική μεταφορά σκόνης από την Αφρική με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι περιορισμένη και οι βροχές να έχουν χαρακτήρα λασποβροχών. Τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 15 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 18, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 20 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί με ίδιες εντάσεις. Σταδιακά όμως αναμένεται σημαντική ενίσχυση των ανέμων σε ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Τετάρτη 1/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
12 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα δυτικά, περιμένουμε στην Αττική. Τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και καταιγίδες και βελτίωση του καιρού το βράδυ, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, στρεφόμενοι το απόγευμα σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από αργά το βράδυ τοπικά θα πυκνώσουν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικέ βροχές. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 που σταδιακά θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι και από τα δυτικά σταδιακά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη νύχτα στην Θράκη, ενώ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και από το μεσημέρι νιοδυτικοί 4 με μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου, Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία το απόγευμα θα ενταθούν και στα βορειοδυτικά είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Από το βράδυ και από τα βόρεια θα σημειωθεί σταδιακή εξασθένηση! Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 που από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα σταδιακά θα πυκνώσουν και από το βράδυ στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και σταδιακά 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 2-3-2017
καιρος: στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές
καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες
νεφώσεις.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Παρασκευή 3-3-2017 και Σάββατο 4-3-2017
καιρος: λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Κυριακή 5-3-2017
καιρος: αρχικά γενικά αίθριος και βαθμιαία από τα δυτικά τοπικές
νεφώσεις.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 6-3-2017
καιρος: αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά θα πυκνώσουν και θα
σημειωθούν ασθενείς βροχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ
με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου