Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Βροχές και σήμερα Σάββατο 11/3 στη Χίο

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά, κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα και τα νησιά του Αιγαίου και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά περιμένουμε σήμερα Σάββατο 11 Μαρτίου 2017. Στα δυτικά και βόρεια τμήματα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες έως τις μεσημεριανές ώρες με βελτίωση στη συνέχεια. Τα φαινόμενα στην Εύβοια, Θεσσαλία, Κεντρική και Ανατολική Στερεά και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 8 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 3 έως 14 βαθμούς), 10 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 11 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ με ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξαίρεση στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων αρχικά ασθενείς με βαθμιαία ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Σάββατο 11/3, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
11 έως 15 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοανατολικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα εκδηλωθεί ελαφριά επιδείνωση, με βροχή, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Αττική
Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και από το μεσημέρι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στη συνέχεια περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά από το απόγευμα στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 ως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς.
Θερμοκρασία: Από 10 ως 15 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία, όπου τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις μεσημεριανές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στην Κεντρική Μακεδονία 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 ως 14 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια όπου πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Σταδιακά και από το βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 ως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 ως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 12-3-2017
Καιρός: στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν πρόσκαιρα στις Κυκλάδες με βαθμιαία εξασθένηση. Λίγα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 13-3-2017
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της βόρειας χώρας.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Τρίτη 14-3-2017
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στο ανατολικό Αιγαίο με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 15-3-2017 και Πέμπτη 16-3-2017
Καιρός: στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στο αιγαίο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου