Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Βροχερός ο καιρός σήμερα Παρασκευή 10/3 στη Χίο

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες από την αρχή της ημέρας στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και τα νησιά του Αιγαίου και μετά το μεσημέρι και στα δυτικά τμήματα περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017. Τα φαινόμενα στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και μετά το μεσημέρι σε περιοχές της Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και το βράδυ της Κεντρικής Στερεάς θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ χιονοπτώσεις προβλέπονται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 8 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 5 έως 14 βαθμούς), 12 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 11 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσει το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά και πρόσκαιρα από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχερός θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Παρασκευή 10/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
12 έως 14 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους ως 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχοπτώσεις, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα και τη νύκτα σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και αργά το βράδυ από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρά κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι ια σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις από το βράδυ στα ορεινά κυρίως της κεντρικής Στερεάς. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα είναι πιθανόν κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 11-3-2017
Καιρός: στα δυτικά και τα βόρεια πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα νότια πρόσκαιρες καταιγίδες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως στα βόρεια.

Κυριακή 12-3-2017
Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: σταδιακή επικράτηση νοτίων ανέμων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.

Δευτέρα 13-3-2017
Καιρός: στα ανατολικά και νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 14-3-2017 και Τετάρτη 15-3-2017
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νοτιοανατολικά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου