Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Παραβιάσεις: Συνεχίζει να προκαλεί η Άγκυρα στο Αιγαίο

Παραβιάσεις: Συνεχίζει να προκαλεί η Άγκυρα στο ΑιγαίοΤο ρεσιτάλ των προκλήσεων εις βάρος της χώρας μας συνεχίστηκε και σήμερα από την τουρκική Αεροπορία η οποία έστειλε μια 4αδα μαχητικών F-16 να πραγματοποιήσει παράνομη είσοδο στο FIR Αθηνών.

Ειδικότερα σύμφωνα με πηγές του ΓΕΑ, τα 4 τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν 5 παραβάσεις του FIR και 7 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, εισερχόμενα από τα γνωστά «σημεία εισόδου» μεταξύ Χίου και Λέσβου.

Άμεσα...
απογειώθηκαν μαχητικά F-16C Block 52+ της 337 Μοίρας «Φάντασμα» που εκτελούσαν καθήκοντα Readiness στην Σκύρο, τα οποία εντόπισαν και αναχαίτισαν τον τουρκικό σχηματισμό.

Διαπιστώθηκε ότι 2 εκ των 4αρων μαχητικών ήταν οπλισμένα και έπειτα από σύντομο διάστημα αποχώρησαν χωρίς να σημειωθεί καμία εμπλοκή.

Επιπλέον το αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας (ΑΦΝΣ) τύπου CN-235 του τουρκικού Ναυτικού εκτέλεσε την γνωστή πτήση επιτήρησης παράλληλα με τα μικρασιατικά παράλια, πραγματοποιώντας πολλαπλές εισόδους – παραβάσεις του FIR Αθηνών. Η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ έχει ως εξής:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 8η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (2 α/φ)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 4

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 5
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 7

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : -

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου