Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Σύρος: Ξεκίνησε το κυνήγι του κρυμμένου... λουκουμιού [εικόνες]

Σύρος: Ξεκίνησε το κυνήγι του κρυμμένου... λουκουμιού [εικόνες]Ένα πρωτότυπο αποκριάτικο δρώμενο πραγματοποιείται τα τελυταία τρία χρόνια στο νησί της Σύρου.

Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, ομάδες νέων επιδίδονται στο κυνήγι του λουκουμιού. Στα πρότυπα του γνωστού αποκριάτικου κυνηγιόυ του θησαυρού, ομάδες νέων αναζητούν το κρυμμένο λουκούμι. Πολύ κέφι χορός, αποκριάτικη διάθεση και γρίφοι για δυνατούς...
 λουκουμο-λύτες.


Το Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού είναι ένα παιχνίδι δράσης, εξερεύνησης και διασκέδασης για όλες ηλικίες. Επιφυλάσσει για τους επίδοξους κυνηγούς πλήθος εκπλήξεων, εμπειριών, κωμικών καταστάσεων καθώς και γνωριμία με την ιστορία της Σύρου.

Περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως επίλυση γρίφων, αποστολές περιήγησης μέσα από κρυμμένα στοιχεία και συμμετοχή σε ευφάνταστες δοκιμασίες που αναστατώνουν το νησί και μεταφέρουν σε κάθε άκρο του το καρναβαλικό πνεύμα.



Ο καθένας μπορεί να φτιάξει τη δική του ομάδα, η οποία μπορεί να αποτελείται από 8 έως 20 άτομα. Κάθε ομάδα θα πρέπει να ορίσει έναν αρχηγό και έναν υπαρχηγό που θα έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους. Όταν συγκροτείτε την ομάδα σας φροντίστε να περιλαμβάνει άτομα με ποικιλία γνώσεων, εμπειριών και ηλικίας.

Επίσης να διαθέτει κάποιον με άνεση στις νέες τεχνολογίες και το σημαντικότερο χαρακτηριστικό…η ομάδα σας να έχει κέφι και διάθεση να παίξει!

Το 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού 2015 διοργανώθηκε από την ομάδα ΕΠΟΧΕΣ που διακρίθηκε το 2014 στο ΣΥΡΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.

Το 2ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού 2016 διοργανώθηκε από την ομάδα SEVINDIRDI ANGELS που διακρίθηκε το 2015 στο 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού.

Το 3ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού 2017 διοργανώνεται από την ομάδα ΛΟΥΚΟΥΜΟΣΚΟΝΗ που διακρίθηκε το 2016 στο 2ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού.



Διεξαγωγή του 3ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ώρα 11:00 Αίθριο Δημαρχείου, Ερμούπολη. Διεξαγωγή 1ης δοκιμασίας.
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου ώρα 14:00 Αίθριο Δημαρχείου, Ερμούπολη. Παράδοση των λυμένων γρίφων από τους αρχηγούς των ομάδων και διεξαγωγή της 2ης δοκιμασίας.
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ώρα 20:15 Αίθριο Δημαρχείου, Ερμούπολη. Απονομή
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ώρα 21:00 Centro live stage, Loukoumi 60s-90s Trash party

Βαθμολόγηση
Η βαθμολογία ορίζεται από την εξαμελή Επιτροπή Διοργάνωσης και θα κατατεθεί σε κλειστό φάκελο στην Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης. Η βαθμολογία των γρίφων δε θα είναι γνωστή στους συμμετέχοντες και θα κοινοποιηθεί στους αρχηγούς των ομάδων μετά την τελετή λήξης. Η ομάδα που αθροιστικά θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς είναι και η νικήτρια ομάδα.



Έπαθλα
1η θέση: Η νικήτρια ομάδα έχει την τιμή να συνεχίσει τον θεσμό αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση την επόμενη χρονιά. Επίσης λαμβάνει το λάβαρο του νικητή για να το χρησιμοποιήσει στην καρναβαλική παρέλαση.

Στην περίπτωση που η νικήτρια ομάδα δε συμμετέχει στην καρναβαλική παρέλαση θα είναι αυτή που θα ακολουθήσει το άρμα του Γεωργίου Σουρή και θα ανοίξει την παρέλαση. Στην περίπτωση συμμετοχής, η καρναβαλική ομάδα πρέπει να έχει μαζί της το λάβαρο του νικητή.

Σε περίπτωση που ο νικητής δηλώσει αδυναμία διοργάνωσης για την επόμενη χρονιά, τότε η διοργάνωση περνάει στον δεύτερο κατά σειρά νικητή. Σε περίπτωση που ο δεύτερος νικητής δηλώσει επίσης αδυναμία κατά συνέχεια στον τρίτο κ.ο.κ.

2η θέση: Ο νικητής της δεύτερης θέσης παίρνει την αγάπη και το σεβασμό καθώς και πολλές δωρεάν αγκαλιές από τους διοργανωτές.

3η θέση: Ο νικητής της τρίτης θέσης παίρνει την αγάπη και το σεβασμό μας. Σε αυτή την περίπτωση οι αγκαλιές χρεώνονται αλλά είναι διαθέσιμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου