Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Σουρωτήρι έκανε το Αιγαίο κατασκοπευτικό αεροσκάφος της Τουρκίας

Σουρωτήρι έκανε το Αιγαίο κατασκοπευτικό αεροσκάφος της ΤουρκίαςΤο CN-235 έκανε συνολικά 17 παραβιάσεις
 
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, αφού την Παρασκευή μία τετράδα τουρκικών αεροσκαφών αποτελούμενη από δύο F-4 και δύο οπλισμένα F-16, ένα ζευγάρι οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών F-16 και ένα... αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας - συλλογής πληροφοριών CN-235, εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.
 
Καταγράφηκαν τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε δεκαοκτώ παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του αρχιπελάγους.

Οι δεκαεπτά από αυτές σημειώθηκαν από το κατασκοπευτικού τύπου αεροσκάφος CN-235.

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικα μαχητικά, ενώ η διαδικασία αναχαίτισης του ζεύγους των τουρκικών αεροσκαφών, εξελίχθηκε σε εμπλοκή δυτικά της Λέσβου.

Οι παραβιάσεις αυτές έρχονται την ώρα που οργιάζει ο «μιντιακός πόλεμος» της Τουρκίας, με τους Τούρκους να εμφανίζουν τις Οινούσσες ως δικό τους νησί, στο οποίο η Ελλάδα έχει, παράνομα, εγκαταστήσει στρατιωτική φρουρά, δηλαδή τα κατέχει.

Ονομάζοντας το νησί Koyun, χαρακτηρίζουν «καταληψίες» τους Έλληνες στρατιώτες και βάζουν στο στόχαστρό τους και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αλκιβιάδη Στεφανή, που πρόσφατα επιθεώρησε τη φρουρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου