Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Αγρότες: Είναι επίσημο! Συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη

Αγρότες: Είναι επίσημο! Συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη ΤρίτηΚλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες. Τι αποφάσισαν.

Την απόφαση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη 14/2, αλλά και διαδηλώσεις σε κάθε νομό έξω από υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι από 35 μπλόκα 11 ομοσπονδίες και δεκάδες επιτροπές αγώνα από όλη την Ελλάδα, όπου συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση στη Νίκαια, σήμερα το μεσημέρι.

Οι αγρότες στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από την...
Πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, ζήτησαν συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία (Αγροτικής ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος) την Παρασκευή 10/2, τονίζοντας πως σκοπό έχουν να κατατεθούν τα αιτήματα τους ώστε η κυβέρνηση να τα υλοποιήσει.

Στη κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος της Ενωτικής ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Β. Αποστόλου πως λένε ψέματα, όταν αναφέρουν ότι οι αγρότες ζουν καλύτερα από τους άλλους, και τόνισε ότι «ελάχιστοι αγρότες πήραν ζεστό χρήμα, ενώ όσοι χρωστούσαν στην εφορία, λόγω της έλλειψης του ακατάσχετου τελικά δεν μπήκαν χρήματα στο βιβλιάριο».

Ο κ. Μπούτας επεσήμανε πως ότι κέρδισαν τα τελευταία χρόνια οι αγρότες το πέτυχαν με αγώνες, ενώ αναφερόμενος σε όσους αμφισβητούν τους αγώνες, είπε πως όλους αυτούς «τους πονάει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα το οποίο εκφράζεται μέσα από την Πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων».

Σε σχέση με τα αιτήματα τους από τους ομιλητές, έγινε αναφορά, μεταξύ άλλων, στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού που ζητούν οι αγρότες, στο ζήτημα του φορολογικού και το αίτημα τους για αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, αλλά και το αίτημα για κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου