Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Τσικνοπέμπτη: Άγνωστος κίνδυνος από το καθάρισμα της σχάρας – Τι να προσέχετε

Τσικνοπέμπτη: Άγνωστος κίνδυνος από το καθάρισμα της σχάρας – Τι να προσέχετεΣήμερα, Τσικνοπέμπτη, το σίγουρο είναι ότι οι ψησταριές σε όλην τη χώρα θα πάρουν φωτιά (κυριολεκτικά!) με τόνους κρεάτων να πέφτουν στα κάρβουνα. Υπάρχει όμως ένας απρόσμενος και πολύ σοβαρός κίνδυνος όσον αφορά το ψήσιμο στα κάρβουνα, τον οποίο ελάχιστοι άνθρωποι αναλογίζονται πριν βάλουν φωτιά στην σχάρα.

Σύμφωνα με έρευνες, ο κίνδυνος αυτός προκαλείται από τις...
συρμάτινες βούρτσες με τις οποίες καθαρίζουμε την σχάρα, προτού βάλουμε επάνω τις τροφές για το ψήσιμο κάθε Τσικνοπέμπτη.

Σήμερα, Τσικνοπέμπτη, το σίγουρο είναι ότι οι ψησταριές σε όλην τη χώρα θα πάρουν φωτιά (κυριολεκτικά!) με τόνους κρεάτων να πέφτουν στα κάρβουνα. Υπάρχει όμως ένας απρόσμενος και πολύ σοβαρός κίνδυνος όσον αφορά το ψήσιμο στα κάρβουνα, τον οποίο ελάχιστοι άνθρωποι αναλογίζονται πριν βάλουν φωτιά στην σχάρα.

Σύμφωνα με έρευνες, ο κίνδυνος αυτός προκαλείται από τις συρμάτινες βούρτσες με τις οποίες καθαρίζουμε την σχάρα, προτού βάλουμε επάνω τις τροφές για το ψήσιμο κάθε Τσικνοπέμπτη.

Αν αυτή η βούρτσα είναι ταλαιπωρημένη, έχει σκουριάσει, ή οι μεταλλικές της τρίχες αποκολλώνται καθώς τις τρίβετε με δύναμη επάνω στη σχάρα, τότε μία από αυτές τις τρίχες είναι αρκετή να σας προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.



Αυτές οι μεταλλικές τρίχες κολλούν επάνω στη σχάρα και από εκεί κολλούν επάνω στο κρέας που ψήνετε, με αποτέλεσμα σε λίγη ώρα να βρεθούν στο στομάχι σας. Εκεί, σύμφωνα με τον δρ Grand, είναι πιθανό να τρυπήσουν το έντερο!

Ακόμα χειρότερα, έχει καταγραφεί περιστατικό με ένα τέτοιο μεταλλικό κομμάτι από βούρτσα για ψησταριές να έχει φτάσει στο συκώτι ενός ατόμου και να προκαλεί ηπατική νόσο. Σε άλλες περιπτώσεις, έχει απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση για να βγάλουν οι γιατροί μεταλλικές τρίχες που είχαν τρυπήσει το έντερο ασθενούς, ή είχαν κολλήσει στον οισοφάγο.

Πηγή: news.health.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου