Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Ο χάρτης της εκκένωσης - 72.000 άνθρωποι μετακινούνται για την εξουδετέρωση της βόμβας [pics]

Θεσσαλονίκη: Ο χάρτης της εκκένωσης - 72.000 άνθρωποι μετακινούνται για την εξουδετέρωση της βόμβας [pics]Δίχως προηγούμενο η κινητοποίηση για την εξουδετέρωση της βόμβας που βρέθηκε σε βενζινάδικο. Εκκενώνεται μια ολόκληρη περιοχή σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων...

Περίπου 72.000 πολίτες θα μετακινηθούν την ερχόμενη Κυριακή από τις εστίες τους με στόχο την ασφαλή απενεργοποίηση της βόμβας που βρέθηκε πριν από μια εβδομάδα περίπου στο Κορδελιό.

Για τη μηδαμινή (και απευκταία) πιθανότητα να εκραγεί το βλήμα, μια περιοχή σε ακτίνα 2 χλμ. από...
το σημείο της βόμβας, θα εκκενωθεί υποχρεωτικά, ενώ οργανώθηκε ευρεία καμπάνια ενημέρωσης των κατοίκων, ώστε τις ώρες που θα γίνεται η απενεργοποίηση της βόμβας από εξειδικευμένα στελέχη της 112 Ομάδας Ναρκαλιείας, σε απόσταση 2 χλμ. να μην υπάρχει ψυχή.

Κάθε δραστηριότητα και λειτουργία στην περιοχή αναστέλλεται την Κυριακή από τις 10 το πρωί και μετά ενώ βασικό μέλημα όλων των εμπλεκόμενων είναι να μην προκληθεί πανικός. Δείτε παρακάτω τον χάρτη με την περιοχή που θα εκκενωθεί...


Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, είπε ότι ο εκτιμώμενος προς απομάκρυνση πληθυσμός στη ζώνη των 2 χλμ. είναι 10.000 πολίτες.Ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, έχει να μετακινήσει 62.000 πολίτες σε χρόνο ρεκόρ.Ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, δεν έχει να μετακινήσει κόσμο, καθώς ο οικισμός Αγία Σοφία είναι εκτός ζώνης εκκένωσης, όμως ανακοίνωσε ότι μπορεί να υποδεχτεί μετακινούμενους πολίτες.


Όπως ανέφερε η κ. Πατουλίδου, όσοι πολίτες μπορούν, θα μετακινηθούν με δικό τους τρόπο ενώ για τους υπολοίπους εμπλέκεται ο ΟΑΣΘ, που θα διαθέσει μέχρι και 100 αρθρωτά λεωφορεία, όπως και οι δήμοι, οι οποίοι θα διαθέσουν επίσης οχήματα. Για τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες (άτομα με αναπηρίες, ασθενείς, ηλικιωμένοι κτλ.) έχει προβλεφθεί η μίσθωση ειδικών μέσων από τους τρεις εμπλεκόμενους δήμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εθελοντές και υπάλληλοι των δήμων θα φροντίσουν για την ενημέρωση των πολιτών με σημειώματα και χάρτες, που θα αναφέρουν και τα σημεία συγκέντρωσης σε κάθε δρόμο εντός της ζώνης εκκένωσης.

Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τις επιχειρήσεις, ενώ κάθε δραστηριότητα και λειτουργία στην περιοχή αναστέλλεται την Κυριακή από τις 10 το πρωί και μετά.

Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου