Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Βροχερός ο καιρός σήμερα Τρίτη 7/2 στη Χίο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σε όλη σχεδόν την χώρα αναμένονται για σήμερα Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017. Πιο συγκεκριμένα, από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο, στην ανατολική Στερεά, στην ανατολική Θεσσαλία, στη Μακεδονία, στη Θράκη, και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Στη συνέχεια και έως αργά το απόγευμα, τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και δευτερευόντως στο υπόλοιπο Αιγαίο, στο Ιόνιο, στη Μακεδονία και στη Θράκη. Τέλος, από τις πρώτες βράδυνες ώρες και έως το πέρας της ημέρας, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν μόνο στη Θράκη, στο ανατολικό Αιγαίο και στην Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στην νότια και ανατολική Πελοπόννησο αργά το βράδυ θα είναι ισχυρά, και υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση χαλαζοπτώσεων.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξης των 3 έως 5 βαθμών. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 4 έως 15, στο Ιόνιο από 10 έως 14, στο Αιγαίο από 9 έως 14, και στην Κρήτη από 9 έως 16.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, σταδιακά όμως και έως το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικές διευθύνσεις ίδιας έντασης.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος

Βροχερός θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Τρίτη 7/2, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
14 έως 15 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοανατολικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένονται διαλείπουσες βροχές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται διαλείπουσες βροχές έως και τις πρωινές ώρες, ενώ υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, μετά όμως το μεσημέρι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 ως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη ισχυρές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 14 ως 18 και στη Βόρεια Κρήτη η μέγιστη ως 21 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη Δυτική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, ισχυρές τις πρωινές ώρες στην Κεντρική Μακεδονία και κατά διαστήματα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 5 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 7 ως 16 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στη Δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν το πρωί στο Ιόνιο. Τα φαινόμενα στα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολοικοί 5 με 6, στο Ιόνιο 7 και πρόσκαιρα στα νότια 8 μποφόρ, που αργότερα θα γίνουν ανατολικοί και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 9 ως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, ισχυρές τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια και κατά διαστήματα στην Ανατολική Πελοπόννησο. Χιόνια στα ορεινά της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 ως 17 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 8-2-2017
Καιρός: στα νοτιοδυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Πέμπτη 9-2-2017
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Πιθανότητα για ασθενείς βροχές στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα βόρεια. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Παρασκευή 10-2-2017
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σάββατο 11-2-2017 και Κυριακή 12-2-2017
καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια. Πιθανότητα καταιγίδων το Σάββατο στα νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Aιγαίο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στα ανατολικά. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου