Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Καλός καιρός με αραιή συννεφιά στη Χίο σήμερα Δευτέρα 6/2


Αλλαγή του καιρού με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά, όπου βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, με σταδιακή επέκταση των φαινομένων ανατολικότερα και επικράτηση ισχυρών νοτιάδων στα πελάγη περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα δυτικά και αργότερα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Β. Αφρική, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 7 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στα Ιωάννινα η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου), 12 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως τους 20 βαθμούς Κελσίου), 13 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για την Χίο σήμερα Δευτέρα 6/2, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
14 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 15 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 

Αττική
Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με βροχές μετά το απόγευμα και τοπικές καταιγίδες αργότερα κυρίως στα δυτικά τμήματα περιμένουμε στην Αττική. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, λόγω αυξημένης υγρασίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις αρχικά μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, με σταδιακή ενίσχυση σε μέτριους έως ισχυρούς 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα νότια το πρωί και βαθμιαία αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6, στα βόρεια ως 7 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 ως 19 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που τη νύχτα και από τα δυτικά θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στις Κυκλάδες νοτιοδυτικοί τοπικά 7 μποφόρ βαθμιαία από το μεσημέρι νότιοι 5 με 7 και τοπικά ως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 ως 19 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία από το μεσημέρι τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά ως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 ως 16 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και τη νύχτα στα ορεινά της Δυτικής Στερεάς. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 ως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στην Πελοπόννησο και πιθανόν τοπικά στη Θεσσαλία και τη Στερεά σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 και από το απόγευμα πιθανόν ως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 ως 18 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 7-2-2017
Καιρός: στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι όποιες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν και στα ανατολικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά της βορειοδυτικής χωράς.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

Τετάρτη 8-2-2017
Καιρός: στα νοτιοδυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια τις πρωινές ώρες.


Πέμπτη 9-2-2017
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Πιθανότητα για ασθενείς βροχές στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα βόρεια. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Παρασκευή 10-2-2017
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές.
Σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σάββατο 11-2-2017
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες στα νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου