Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Έτσι θα χάσετε κιλά χωρίς δίαιτα και γυμναστική – Το μυστικό 30′ πριν από κάθε γεύμα

Έτσι θα χάσετε κιλά χωρίς δίαιτα και γυμναστική – Το μυστικό 30′ πριν από κάθε γεύμαΗ παχυσαρκία είναι μια ολοένα και μεγαλύτερη απειλή για την δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο και, δυστυχώς, η χώρα μας δεν αποτελεί εξαίρεση.


Αλλά σύμφωνα με μια νέα μελέτη, για να χάσετε κιλά δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια “τιτάνια” προσπάθεια, αφού, σύμφωνα με τους ερευνητές...

η κατανάλωση 500 ml νερού 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) μπορεί να βοηθήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό.

Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι το νερό είναι απαραίτητο για την υγεία μας. Μας βοηθάει να αποβάλλουμε τις βλαβερές τοξίνες από το σώμα, μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στα κύτταρα, λιπαίνει τις αρθρώσεις, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος και προστατεύει τα όργανα και τους ιστούς του σώματος.

Για τις ανάγκες της έρευνας, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία εξέτασαν τις περιπτώσεις 84 παχύσαρκων ενηλίκων, τους οποίους χώρισαν τυχαία σε δύο ομάδες. Τα μέλη της πρώτης ομάδας είχαν οδηγία να καταναλώνουν 500 ml νερού 30 λεπτά πριν από το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό τους γεύμα, κάθε μέρα για 12 εβδομάδες. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες είχαν οδηγία απλά να φαντάζονται ότι το στομάχι τους ήταν γεμάτο πριν από κάθε κύριο γεύμα.

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν συμβουλές διαχείρισης βάρους ως μέρος του πειράματος, για το πώς να βελτιώσουν τη διατροφή και τα επίπεδα σωματικής τους δραστηριότητας.

Σε σύγκριση με την δεύτερη ομάδα, τα μέλη της πρώτης έχασαν κατά μέσο όρο 1,3 κιλά περισσότερο σε βάρος κατά τη διάρκεια των 12 εβδομάδων. Συγκεκριμένα έχασαν κατά μέσο όρο 4,3 κιλά, ενώ τα μέλη της πρώτης ομάδας έχασαν κατά μέσο όρο μόνο 0,8 κιλά.

Η επικεφαλής της έρευνας, δρ Helen Parretti, υποστηρίζει ότι αυτή η έρευνα παρέχει “πρώιμα αποτελέσματα” για την θετική επίδραση του νερού στην προσπάθεια απώλειας βάρους και πως πρόκειται για μια πολύ απλή συμβουλή που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει.

Εξαίρεση αποτελούν ορισμένα άτομα με συγκεκριμένες παθήσεις, όπως καρδιακή νόσο και νεφρική ανεπάρκεια, τα οποία η κατανάλωση μισού λίτρου νερού πριν από κάθε κύριο γεύμα μπορεί να μην ενδείκνυται.

Σε κάθε περίπτωση είναι σώφρον να ενημερώνετε τον γιατρό σας για κάθε σημαντική αλλαγή στις συνήθειές σας, προτού αρχίσετε να τις εφαρμόζετε.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Obesity.

Πηγή: medicalnewstoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου