Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Συννεφιασμένος ο καιρός σήμερα Σάββατο 25/2 στη Χίο

Νεφώσεις αναμένονται σε όλη σχεδόν τη χώρα σήμερα Σαββάτο, 25 Φεβρουαρίου 2017, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα αναπτυχθούν προς το βράδυ. Τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο, σταδιακά όμως θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Λόγω αυξημένης μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, θα εκδηλωθούν λασποβροχές κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα. Η ορατότητα έως τις πρωινές ώρες και προς το βράδυ, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 5 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16, στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 18, και στην Κρήτη από 9 έως 22.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις ίδιας έντασης.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από την Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
15 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 26/2, ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοανατολικούς ανέμους ως 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αρκετές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 13 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια. 

Αττική
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με διαλείπουσες βροχοπτώσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Λόγω αυξημένης μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, υπάρχει πιθανότητα για λασποβροχές. Η ορατότητα έως τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με διαλείπουσες βροχοπτώσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η ορατότητα έως τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως μετά το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, στα βόρεια 7 και πρόσκαιρα μέχρι 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.  

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα δυτικά σταδιακά θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι στα ανατολικά, τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι 5 με 7 μποφόρ, από αργά το βράδυ βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, αρχικά στα βόρεια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα βόρεια.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που σταδιακά από τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση για την Κυριακή 26/2/2017
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης, κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Καθαρά Δευτέρα 27/2/2017
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα στα δυτικά και νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Τρίτη 28-2-2017
καιρος: στα νοτιοανατολικά τις πρωινές ώρες και από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά 5
μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Τετάρτη 1-3-2017
καιρος: στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου
νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες
περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ
στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 2-3-2017
καιρος: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου