Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Με αρκετές νεφώσεις σήμερα Τρίτη 21/2 ο καιρός στη Χίο

Αρχικά νεφώσεις στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, το Ιόνιο και το κεντρικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί σχεδόν αίθριος καιρός σήμερα Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017. Από το μεσημέρι και έπειτα οι νεφώσεις θα μετακινηθούν στην νότια ηπειρωτική χώρα, το νότιο Ιόνιο και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο, ενώ προς το βράδυ νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στη Μακεδονία και τη Θράκη. Βροχοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, στο νότιο Ιόνιο και το κεντρικό Αιγαίο, ενώ από το μεσημέρι θα εντοπίζονται κυρίως στην νότια ηπειρωτική χώρα και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες υπάρχει από το μεσημέρι, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και το νοτιοδυτικό Αιγαίο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι στο νοτιοδυτικό Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα θα κυμανθεί από -3 έως 13 βαθμούς, στην κεντρική από 1 έως 14, στη νότια από 4 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 14, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 3 έως 15, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 7 έως 19.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα γίνουν νοτιοδυτικοί ίδιας έντασης. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι ίδιας έντασης. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στη Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
12 έως 14 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοανατολικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ.

το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 12 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από ανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη 22/2, περιμένουμε ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με περιορισμένη ορατότητα, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, οι οποίες όμως θα διαλυθούν από το απόγευμα. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές υπάρχει έως και αργά το μεσημέρι. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως προς το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών και βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 ως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 ως 16 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη Δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στην Κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 ως 13 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Στα βόρεια λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρα μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 ως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια ανατολικοί βορειοανατολικοί ως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 ως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 22-2-2017
Καιρός: στα ανατολικά και νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και την Κρήτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Πέμπτη 23-2-2017
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως την Παρασκευή.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης την Παρασκευή.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Παρασκευή 24-2-2017
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως την Παρασκευή.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσής την Παρασκευή.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Σάββατο 25-2-2017 και Κυριακή 26-2-2017
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια που βαθμιαία θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Λίγα χιόνια στα
βόρεια ορεινά από το βράδυ του Σαββάτου. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, τοπικά στα πελάγη 7 και πιθανόν 8 μποφόρ που βαθμιαία την Κυριακή θα στραφούν σε ανατολικούς.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βόρεια την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου