Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Νέες τουρκικές προκλήσεις: Τρία τουρκικά πλοία 1 μίλι από τη νήσο Παναγιά

Νέες τουρκικές προκλήσεις: Τρία τουρκικά πλοία 1 μίλι από τη νήσο ΠαναγιάΗ μη έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, όπως άλλωστε παραδέχτηκε ο σύμβουλος του Ερντογάν, Ιμπραίμ Καλίν, είναι η αιτία που η Τουρκία κλιμακώνει μέρα με την ημέρα τις προκλήσεις στις στο Αιγαίο. Και στο πλαίσιο αυτό, έστειλαν τρεις ακταιωρούς να "αγκυροβολήσουν" έξω από τη νήσο Παναγιά των Οινουσσών!

Όπως μεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός "Αλήθεια", τρεις τουρκικές ακταιωροί βρίσκονταν από το μεσημέρι της Τετάρτης (08.02.2017) "αγκυροβολημένες" μέσα στα...
ελληνικά χωρικά ύδατα, σε απόσταση ενός μιλίου από τη νήσο Παναγιά. Επί τόπου, βρίσκονταν δυο σκάφη του Λιμενικού και παρακολουθούσαν τις κινήσεις των Τούρκων, οι οποίοι αποχώρισαν από το σημείο αργά το βράδυ.

Και όχι μόνο η Άγκυρα έχει στείλει πλοία στην περιοχή, συγχρόνως τουρκικό αεροσκάφος κάνει πτήσεις πάνω από το νησί, παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο. Στο σημείο βρίσκονται δυο σκάφη του Λιμενικού και παρακολουθούν τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.

Σημειώνεται ότι η νήσος Παναγιά δεν είναι βραχονησίδα. Φιλοξενεί εδώ και πολλά χρόνια στρατιωτικό φυλάκιο αλλά και εκκλησία, ενώ πολλοί κάτοικοι των Οινουσσών τη χρησιμοποιούν και ως βοσκότοπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου