Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Δημοψήφισμα για τον… "σουλτάνο" στις 16 Απριλίου

Δημοψήφισμα για τον… `σουλτάνο` στις 16 ΑπριλίουΟ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει τα πάντα όχι μόνο για να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος (ακόμη περισσότερο δηλαδή) της Τουρκίας αλλά και να παραμείνει στην εξουσία για… πάντα. Και γι’ αυτό διοργανώνει τον Απρίλιο δημοψήφισμα!

Όπως ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής, το δημοψήφισμα για την επικύρωση συνταγματικής αναθεώρησης που προωθεί ο Τούρκος πρόεδρος θα γίνει στις...
16 Απριλίου (συμπωματικά ανήμερα του ορθόδοξου Πάσχα).

Η συνταγματική αναθεώρηση πριν από λίγες μέρες, πήρε το "πράσινο" φως από την τουρκική Εθνοσυνέλευση με μεγάλη πλειοψηφία, αφού το κόμμα AKP του Ερντογάν συμμάχησε με τους εθνικιστές του Μπαχτσελί, αλλά και δεν έλειψαν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, με τους βουλευτές πολλές φορές να ανταλάσσουν ακόμη και μπουνιές!

Αν τελικά η συνταγματική αναθεώρηση υιοθετηθεί από το δημοψήφισμα, ανοίγει ο δρόμος για να παραμείνει ο Ερντογάν στην εξουσία μέχρι το 2029.

Μεταξύ άλλων η αναθεώρηση προβλέπει την μεταφορά στον πρόεδρο της χώρας εκτελεστικών εξουσιών που ανήκουν μέχρι σήμερα στον πρωθυπουργό, όπως ο διορισμός υπουργών, η κήρυξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, η έκδοση διαταγμάτων και η διάλυση της Εθνοσυνέλευσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει ήδη ξεκινήσει την εκστρατεία υπέρ του «ναι».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου