Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Αίθριος ο καιρός στη Χίο σήμερα Τετάρτη 15/2

Σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017. Στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι νεφώσεις θα είναι περισσότερες. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, ενώ νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -9 έως 6 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 11, στην Ήπειρο από -2 έως 13 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 1 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από -1 έως 9, και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και στις Σποράδες οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με προοδευτική εξασθένηση έως το βράδυ, ενώ στο Βορειοανατολικό Αιγαίο θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 8 έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα το πρωί, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
3 έως 9 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με λίγα σύννεφα, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 6 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για αύριο Πέμπτη 16/2, ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με ελάχιστη μείωση της θερμοκρασίας και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 6 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 


Αττική
Στη Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, μέτριοι 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στα ανοικτά του Θερμαϊκού ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 3 ως 13 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 7 ως 13 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -3 ως 13 βαθμούς κελσίου. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 ως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο από -4 ως 11 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 1 ως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 16-2-2017
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά.
Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές
και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Παρασκευή 17-2-2017
καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Σάββατο 18-2-2017

Καιρός: νεφώσεις στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη με παροδικές βροχές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό αιγαίο Νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 19-2-2017 και Δευτέρα 20-2-2017
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα βορειοδυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου