Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Νέες παραβιάσεις από τουρκικά F-16 - Τι συμβαίνει;

Νέες παραβιάσεις από τουρκικά F-16 - Τι συμβαίνει;Νέο μπαράζ παραβιάσεων είχαμε σήμερα το πρωί όταν στις 11 το πρωί ένα ζεύγος μαχητικών F-16 της Τουρκικής Αεροπορίας, εισήλθε στο FIR νοτίως της Χίου, και πραγματοποίησε στις 11.30 π.μ. υπερπτήση άνωθεν της νήσου Παναγιά σε ύψος 25.000ft.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά F-16 εξήλθαν του FIR Αθηνών στις...
11.31 π.μ., ανατολικά της Χίου.

Πρόκειται για μια ακόμη προκλητική ενέργεια που εκτέλεσαν μαχητικά της τουρκικής Αεροπορίας εφαρμόζοντας την τακτική εισόδου από συγκεκριμένα σημεία εισόδου και εξόδου, με διελεύσεις σε μέσα-μεγάλα ύψη και ταχύτητες προκειμένου να πραγματοποιήσουν παραβίαση του FIR Αθηνών, ελαχιστοποιώντας όμως το χρόνο παραμονής-έκθεσης τους σε πάγιες διαδικασίες αναχαίτισης που εφαρμόζει η Πολεμική Αεροπορία.
Έμπειροι κύκλοι αναφέρουν ότι υπάρχει μια σταδιακή επαναφορά αυξανόμενου αριθμού παραβιάσεων από την Τουρκική Αεροπορία, η οποία πάντως δεν προβληματίζει ιδιαίτερα την ΠΑ.

Να σημειώσουμε ότι η Τουρκική Αεροπορία αντιμετώπισε με τις πρόσφατες χιονοπτώσεις αρκετά προβλήματα καθώς πολλές από τις κύριες βάσεις (μεταξύ των οποίων και αυτή του Ντάλαμαν) παρέμειναν εκτός λειτουργίας λόγω παγετού. Κάτι που ανάγκασε την καθήλωση μαχητικών αεροσκαφών της ΤΗΚ η οποία το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησε έπειτα από πολλούς μήνες σειρά παραβιάσεων του ΕΕΧ από ολιγομελείς σχηματισμούς μαχητικών F-16.

Οι επιπτώσεις των αντίξοων καιρικών συνθηκών αποτυπώθηκαν και στην αεροπορική δραστηριότητα πάνω από Αιγαίο όπου σημειώθηκε πλήρης απουσία τουρκικών μαχητικών α/φων η ΑΦΝΣ του Τουρκικού Ναυτικού, όπως καταγράφονται στις καθημερινές αναφορές του ΓΕΕΘΑ.

Ειδικότερα φαίνεται ότι η πυκνή χιονόπτωση και οι παγωμένοι διάδρομοι εμπόδισαν στην Τουρκία την ομαλή πτητική δραστηριότητα καθιστώντας από δύσκολη έως και επικίνδυνη την προσγείωση των μαχητικών αεροσκαφών.

Τονίστηκε επίσης ότι οι τούρκοι χειριστές ούτως η άλλως δεν είναι εξοικειωμένοι για επιχειρήσεις από παγωμένους διαδρόμους.

Αντιθέτως ουδέποτε η ΠΑ αναγκάστηκε να διακόψει την ομαλή λειτουργία αεροδρομίων σε ανάλογες καιρικές συνθήκες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου