Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Κανέλα: οι ευεργετικές της ιδιότητες στα μαλλιά

Η κανέλα είναι ένα από τα πιο γνωστά μπαχαρικά που λίγο-πολύ έχει συνδεθεί με το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Αν και οι περισσότεροι την χρησιμοποιούν μόνο για τη γεύση, η κανέλα είναι γεμάτη από βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία για το δέρμα.

Αν παρατηρήσεις, θα δεις πολλά καλλυντικά προϊόντα περιποίησης να...
περιέχουν κανέλα και αυτό αποδεικνύει τη χρησιμότητά της ακόμα και στην ομορφιά.

Μερικές από τις πιο γνωστές ιδιότητες της κανέλας είναι η δράση της κατά των λεπτών γραμμών και των σκούρων κηλίδων. Ωστόσο, η κανέλα δρα και κατά της τριχόπτωσης, βοηθώντας τα μαλλιά να μακρύνουν γρήγορα.

Πώς γίνεται αυτό; Η κανέλα έχει την ικανότητα να απολεπίζει φυσικά το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής. Έτσι οι ρίζες απελευθερώνονται από τα νεκρά κύτταρα και τα μαλλιά μακραίνουν πιο εύκολα. Επιπλέον, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, γεγονός επίσης βοηθητικό για την υγιή ανάπτυξη της τρίχας.

Για να μην ψάχνεις να βρεις την κανέλα σε προϊόντα του εμπορίου, μάθε πως μπορείς να φτιάξεις μόνη σου μία θεραπεία για το ευαίσθητο τριχωτό:

Υλικά:

2 κ.σ. μέλι

2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

λίγο ελαιόλαδο

Ανακατέψτε το μέλι μαζί με την κανέλα σε ένα μπολ και πρόσθεσε σταδιακά ελαιόλαδο μέχρι η ποσότητα της μάσκας να είναι αρκετή για να καλύψει το τριχωτό της κεφαλής. Άπλωσε το μείγμα στο κεφάλι σου απαλά και άφησέ το να δράσει για 15 περίπου λεπτά. Ξέπλυνε με το σαμπουάν σου, φροντίζοντας να απομακρυνθεί κάθε ίχνος από τη μάσκα με την κανέλα γιατί υπάρχει φόβος να δημιουργηθεί χημικό έγκαυμα αν μείνει για πολύ καιρό στο κεφάλι σου. Επομένως, καλύτερα να περάσεις δύο δόσεις από το σαμπουάν για να σιγουρευτείς.

Προσοχή! Πριν κάνεις τη μάσκα κανέλα στα μαλλιά σου, δοκίμασέ τη σε ένα σημείο στο σώμα σου για να σιγουρευτείς ότι η κανέλα δεν θα αντιδράσει με την επιδερμίδα σου. Κάποιοι τύποι δέρματος είναι αρκετά ευαίσθητοι για κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου