Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Δύο μπαχαρικά που καταπολεμούν τον πόνο

Δύο μπαχαρικά που καταπολεμούν τον πόνοΔοκιμάστε το φαρμακείο της φύσης πριν καταφύγετε στον γιατρό

Ο πόνος είναι μια δυσάρεστη κατάσταση από την οποία όλοι θέλουν να απαλλαγούν το ταχύτερο. Ωστόσο, πριν καταφύγετε στα φάρμακα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια από το φαρμακείο της φύσης και να ανακουφιστείτε μέχρι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Για παράδειγμα, υπάρχουν δύο μπαχαρικά τα οποία βοηθούν να ανακουφιστείτε από συγκεκριμένους πόνους.

Δείτε ποια είναι...


1. Μαύρο πιπέρι

Βοηθά στις αρθρίτιδες, στον πόνο στο στομάχι και στα πεπτικά προβλήματα. Το μαύρο πιπέρι αποτελεί φάρμακο της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής. Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε ενώσεις με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η πιπερίνη, το ενεργό συστατικό του πιπεριού, αναστέλλει τη φλεγμονή στους χόνδρους και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.

2. Τζίντζερ

Βοηθά στην καταπολέμηση των πονοκεφάλων ενώ έρευνα έδειξε ότι βοήθησε σε άτομα που υπέφεραν από πολύ συχνές ημικρανίες. Χρησιμοποιήστε φρέσκο τζίντζερ ή σκόνη στη μαγειρική και θα εκπλαγείτε από τη γεύση που θα πάρουν τα φαγητά σας. Μπορείτε επίσης να πιείτε τσάι τζίντζερ, το οποίο θα φτιάξετε ρίχνοντας βραστό νερό σε 3 λεπτές φέτες φρέσκου τζίντζερ. Αφήστε το 10 λεπτά και προσθέστε λίγο μέλι.

Ωστόσο μην παίρνετε τζίντζερ εάν έχετε πρόβλημα με την πήξη του αίματος ή λαμβάνετε αντιπηκτική αγωγή και συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου