Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Δεν θα πέσει καμία μετεωρολογική βόμβα από Δευτέρα

Σάκης Αρναούτογλου: Δεν θα πέσει καμία μετεωρολογική βόμβα από Δευτέρα«Επιστρέφουμε στον κλασικό χειμώνα»

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες, ωστόσο όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, δεν αναμένεται «καμία μετεωρολογική βόμβα».

Όπως επισημαίνει αυτό που αναμένεται από τη Δευτέρα είναι ο...
«κλασικός ελληνικός χειμωνιάτικος καιρός με κατά τόπους δυνατές βροχές και χιόνια κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Φυσιολογικό κρύο για την εποχή, πιο τσουχτερό στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια και ορεινά».

Όπως σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου στη σελίδα του στο facebook για τον καιρό «ουδεμία σχέση με το κύμα ψύχους που έπληξε τη χώρα τα τελευταία 24ωρα θα έχει η νέα μεταβολή του καιρού από βδομάδα αν και θα έχει χαρακτηριστικά που θα περιλαμβάνουν κρύο και χιόνια τοπικά ακόμα και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα στα βόρεια. Ο καιρός θα παραμείνει γενικά μαλακός στα νοτια..

Που θα κάνει κρύο το επόμενο τριήμερο και γιατί..

Οι πυκνές κατά τόπους όμιχλες σε αρκετές περιοχές της κεντροβόρειας Ελλάδας θα εμποδίσουν να μαλακώσει ο καιρός.

Όπως τόνισα και στο χθεσινοβραδινό δελτίο καιρού της ΕΡΤ οι κατά τόπους πυκνές ομίχλες (ομιχλόσουπες όπως τις λέω στα δελτία καιρού) που θα σχηματίζονται το επόμενο 48ωρο κατά τη διάρκεια της νύχτας στις κλειστές πεδιάδες /οροπέδια της κεντροβόρειας Ελλάδας και γενικά στις ευπαθείς στις ομίχλες περιοχές στις περισσότερες των περιπτώσεων δύσκολα θα διαλύονται με αποτέλεσμα η θερμοκρασία εκεί να παραμένει χαμηλότερη έως και πολύ χαμηλότερη συγκριτικά με τις όμορες ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Εκτός από τη Φλώρινα με το κλασικό της σινιάκι και στη Λάρισα ή τα Τρίκαλα, στα Γιάννενα ή στον Λαγκαδά, στην Ορεστιάδα ή ακόμα και στη Δράμα υπάρχει η πιθανότητα διατήρησης του ολικού παγετού και τις επόμενες ημέρες (η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά το μηδέν καθ΄'όλη τη διάρκεια της) εξαιτίας της πιθανότητας διατήρησης των ομιχλών και μέσα στην ημέρα ενώ στις γύρω ακόμα και ορεινές περιοχές ο καιρός θα είναι εντυπωσιακά πιο μαλακός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου