Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Δολοφονία Αμοιρίδη: Ραγδαίες εξελίξεις! "Ο μπαμπάς πέθανε σε τροχαίο", πιστεύει η κόρη του!


Η Φρανσουάζ με την 11χρονη κόρη της

- Νέες ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της μαφιόζικης δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη
- Υλικό από κάμερες ασφαλείας ψάχνουν οι Αρχές που θα "καίει"... για τα καλά την σύζυγό του
- Η Φρανσουάζ λέει πως δεν είχε δει ποτέ τον ξάδελφο του εραστή της, ο οποίος κατηγορείται ως συνεργός στο έγκλημα
- Εκείνος υποστηρίζει ότι μια μέρα πριν τη δολοφονία συναντήθηκαν οι τρεις τους σε μια πλατεία για να σχεδιάσουν τη δολοφονία!
- Αν αυτές οι εικόνες βρεθούν, τότε η Βραζιλιάνα σύζυγος του πρέσβη θα... ξεμείνει από "άλλοθι"
- Τραγικές αποκαλύψεις για την 11χρονη κόρη του ζεύγους - Ήταν όντως παιδί του Κυριάκου Αμοιρίδη;


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση δολοφονίας του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη. Η σύζυγός του, Φρανσουάζ Σίλβα ντε Ολιβέιρα, εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα, ωστόσο ο εξάδελφος του εραστή της φαίνεται πως την...
"καίει" για ακόμα μια φορά.




Και το λέμε αυτό, διότι όταν ο εραστής της ομολόγησε, προσπάθησε να την προστατέψει και να πάρει πάνω του την ευθύνη, με την ίδια να αρνείται την εμπλοκή της, κάτι που έκανε έξω φρενών τον ξάδελφό του (σ.σ. κάποια βραζιλιάνικα ΜΜΕ τον αναφέρουν και ως ανηψιό) και κατέθεσε στους αστυνομικούς πως η Φρανσουάζ όχι μόνο συμμετείχε, αλλά ήταν και ο "ενορχηστρωτής" του δολοφονικού σχεδίου, ενώ οι δύο άνρδες απλά οι "μαριονέτες" της!
Η Φρανσουάζ Αμοιρίδη και ο 28χρονος αστυνομικός
Η Φρανσουάζ Αμοιρίδη και ο 28χρονος αστυνομικός

Δεύτερο "χτύπημα"!
 Εκτός, λοιπόν, από το γεγονός ότι ο συγγενής του εραστή της "την έδωσε" στις Αρχές, τώρα της επιφέρει και νέο χτύπημα. Κι αυτό διότι, εκείνη όχι απλά αρνείται ότι τον γνωρίζει, αλλά έχει καταθέσει πως δεν τον έχει δει καν από κοντά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη βραζιλιάνικη O Dia, ο ξάδελφος του εραστή της (σ.σ. και βασικού κατηγορουμένου για την δολοφονία) έχει καταθέσει πως οι τρεις τους συναντήθηκαν στις 26 Δεκεμβρίου σε μια πλατεία, κοντά σε ένα σταθμό τραίνου, στην συνοικία Duque de Caxias, της  Baixada Fluminense.

Αυτό φυσικά μπορεί να ανατρέψει τα πάντα! Και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο οι Αρχές του Ρίο προσπαθούν να βρουν τυθχόν εικόνες που έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή που έχει υποδείξει ο 24χρονος συνεργός. Εάν τις βρουν, τότε ένα ακόμη "άλλοθι" -από τα πολλά που έχει παρουσιάσει- η Φρανσουάζ θα καταρρεύσει και θα μετατραπεί σε μία ακόμη αντίφαση -επίσης από τις πολλές στις οποίες έχει υποπέσει- που θα είναι ικανή να την "κάψει".

"Θέλουμε αυτές τις εικόνες. Ο Eduardo Tedesch (σ.σ. ο ξάδελφος) κατέθεσε πως σε αυτή την συνάντηση καταστρώθηκε το σχέδιο της δολοφονίας", δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Baixada, Evaristo Bridges.

Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης πως οι Αρχές έδειξαν φωτογραφία του 24χρονου στη Φρανσουάζ κι εκείνη απάντησε πως δεν γνωρίζει ποιός είναι. Συνεπώς, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αν βρεθούν οι συγκεκριμένες εικόνες, τότε η 40χρονη Βραζιλιάνα θα βρεθεί σε αδιέξοδο και ίσως αναγκαστεί να ομολογήσει όσα της καταλογίζουν οι Αρχές και οι συνεργοί της...



Τα "άλλοθι" της Φρανσουάζ: Τα αμέτρητα τηλέφωνα και η διαρρύθμιση του σπιτιου
Την ίδια ώρα, οι Αρχές της χώρας ανακοίνωσαν πως έχουν καταγραφεί περισσότερες από δέκα τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ 8 το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου και 1 το πρωί, ανάμεσα στη Φρανσουάζ και τον 28χρονο εραστή της, τον αστυνομικό Sérgio Gomes Moreira Filho.

Στις ώρες αυτές ο 28χρονος βρισκόταν μέσα στο σπίτι του Έλληνα πρέσβη, τον οποίο κατέθεσε πως σκότωσε όντας σε αυτοάμυνα (!) μετά από λογομαχία και έντονο καβγά. Έφτασε στο σπίτι με τον ξάδελφό του 20 λεπτά αφότου έφυγε η Φρανσουάζ Αμοιρίδη με την κόρη της, για να πάνε για ψώνια σε ένα εμπορικό κέντρο (σ.σ. οι Αρχές θεωρούν πως η Βραζιλιάνα έκανε αυτή τη βόλτα για να έχει άλλοθι).

Οι επικοινωνίες αυτές χρησιμοποιήθηκαν επίσης ως άλλοθι από την Φρανσουάζ Αμοιρίδη. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως έδειξε το αρχείο κλήσεων του κινητού της στους αστυνομικούς λέγοντας πως ο 28χρονος αστυνομικός της τηλεφώνησε αμέτρητες φορές για να την ρωτήσει που βρισκόταν και λέγοντας πως ήθελε να την δει, χωρίς όμως να της πει οτιδήποτε για την δολοφονία.

Ένα ακόμη άλλοθι που χρησιμοποιεί η 40χρονη Βραζιλιάνα είναι η ίδια η διαρρύθμιση του σπιτιού. Υποστηρίζει συγκεκριμένα πως δεν είδε τίποτα όταν επέστρεψε γιατί μετά την εξώπορτα υπάρχει ένα τμήμα στο οποίο βρίσκονται τα δωμάτια και τα μπάνια. Η δολοφονία έγινε στο καθιστικό, που βρίσκεται μακρυά από το σημείο αυτό και έτσι κατέθεσε πως δεν είδε... τίποτα.

Αντιθέτως, ο ξάδελφος κατέθεσε πως η Φρανσουάζ πήγε στο δωμάτιο για να δει το πτώμα του Κυριάκου Αμοιρίδη...
Ο 28χρονος αστυνομικός και φερόμενος ως εραστής της Φρανσουάζ Αμοιρίδη
Ο 28χρονος αστυνομικός και φερόμενος ως εραστής της Φρανσουάζ Αμοιρίδη

DNA στο παιδί και η σοκαριστική "εξήγηση"

Την ίδια ώρα, τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η πιο τραγική, ίσως, φιγούρα αυτής της θλιβερής υπόθεσης, η 11χρονη κόρη της Φρανσουάζ, θα υποβληθεί σε εξετάσεις DNA για να διαπιστωθεί εάν όντως ήταν το βιολογικό παιδί του Έλληνα πρέσβη!

Η Τζούλια βρίσκεται πλέον στο σπίτι μιας ξαδέλφης της Φρανσουάζ, η οποία είναι και η νονά της και το πιο συγκλονιστικό κομμάτι είναι πως θεωρεί ότι ο μπαμπάς της πέθανε σε τροχαίο...
Πώς, άλλωστε, να της πούν την αλήθεια;...

Αυτό της είπε η Φρανσουάζ όταν συνελήφθη. Τα λόγια της μεταφέρει ένας επιθεωρητής που ήταν παρών στο περιστατικό: "Αγκάλιασε την κόρη της και της είπε: Ο μπαμπάς σου είχε ένα ατύχημα και το αυτοκίνητο πήρε φωτιά. Δεν τα κατάφερε. Θα πρέπει να λείψω για να τακτοποιήσω κάποιες λεπτομέρειες"...

Μέσα σε όλα αυτά, να αναφέρουμε πως στη Βραζιλία υπάρχουν και "ψίθυροι" σχετικά με το ενδεχόμενο η 40χρονη Βραζιλιάνα να μην είχε παντρευτεί ποτέ τον Έλληνα πρέσβη, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται επισήμως...

Πηγή: odia.ig.com.br
Φωτογραφίες: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου