Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Ασθενής βροχόπτωση στη Χίο σήμερα Πέμπτη 5/1 στη Χίο

Από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το μεσημέρι, αναμένονται σήμερα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017, νεφώσεις που στα βόρεια, στα δυτικά, και στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο θα είναι περισσότερες. Στις περιοχές αυτές θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ λίγοι όμβροι και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στον νότιο Αιγαίο. 

Από το μεσημέρι, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές σε όλη τη χώρα και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Προς το τέλος της ημέρας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Όμβροι και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στις παράκτιες περιοχές της Θράκης. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία προς το βράδυ θα σημειώσει πτώση της τάξης των 2 έως 3 βαθμών στα βορειοδυτικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά της διάρκεια της νύχτας στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν σημαντικά και προς το βράδυ θα φτάνουν τα 9 μποφόρ.Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -4 έως 10 βαθμούς, στην κεντρική από 2 έως 15, στη νότια από 4 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 13, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 8 έως 14 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 11 έως 19.

 Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και προς το βράδυ θα φτάνουν τα 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Σημειώνεται ότι στην περιοχή του Θερμαϊκού και των Σποράδων μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 6 έως 8, και τοπικά στο νότιο Ιόνιο τα 9 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί σήμερα Πέμπτη 5/1, στη Χίο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
11 έως 13 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 13 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 3 έως 5 μποφόρ, όμως σταδιακά θα ενισχυθούν και προς το βράδυ θα φτάνουν τα 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειώνονται βροχές και χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου