Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Βροχερός σήμερα Τρίτη 10/1 στη Χίο

Κακοκαιρία περιμένουμε σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στην Κρήτη και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές, ενώ θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης. Στις Κυκλάδες θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στις Σποράδες και στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένονται κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις που βαθμιαία στα νότια πεδινά τμήματα θα μετατραπούν σε βροχή ή χιονόνερο. Στην ηπειρωτική χώρα θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια στη Χαλκιδική και στη Θράκη θα είναι πυκνές. Πάντως στις νοτιότερες πεδινές περιοχές σταδιακά οι χιονοπτώσεις θα μετατραπούν σε βροχή ή χιονόνερο και ο καιρός θα παρουσιάσει τάση βελτίωσης. Πολύ ισχυρός παγετός θα εκδηλωθεί και πάλι στα ηπειρωτικά ο οποίος στα ορεινά, στα ημιορεινά και στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι ολικός.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -15 έως -5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -9 έως 0 βαθμούς, στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά από -6 έως 1 βαθμό, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από -6 έως 5, στην Πελοπόννησο από -3 έως 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από -5 έως 4 βαθμούς, στα νησιά του βορείου και βορειοανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από -1 έως 4 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 1 έως 6 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις που στα βόρεια θα φτάνουν τα 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ και στα νότια τα 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πάντως οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση και μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς. Εξαίρεση αποτελεί το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά θα εξασθενήσουν λίγο και θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχερός θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Τρίτη 10/1, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
4 έως 5 βαθμούς Κελσίου και μέτριους δυτικούς ανέμους ως 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 4 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη 11/1, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νότιους ανέμους έντασης 6 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα εκδηλωθεί ελαφριά επιδείνωση, με βροχοπτώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 12 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς κατά βάση και παροδικές χιονοπτώσεις έως το ξημέρωμα κυρίως στα βόρεια, βορειοδυτικά και βορειοανατολικά τμήματα του νομού. Στα νοτιότερα τμήματα ενδέχεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη χιονόπτωση ή χιονόνερο. Γρήγορα πάντως ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσουν παγεροί βορειοδυτικοί άνεμοι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ, αλλά γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία στο κέντρο και στα νότια θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές δε θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -6 έως -3 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, ενώ βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές. Σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και σταδιακά και στις Κυκλάδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -11 έως -02 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες στην Πελοπόννησο. Στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές τοπικές βροχές η χιονόνερο και τις πρωινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -04 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο. Σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νότια. Εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά και νότια από το απόγευμα και βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από -05 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός αύριο Τετάρτη 11-1-2017: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια. Τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 πιθανόν 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Πέμπτη 12-1-2017
Καιρός: στα δυτικά κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: στα δυτικά και βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Παρασκευή 13-1-2017
Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Σάββατο 14-1-2017 και Κυριακή 15-1-2017
Καιρός: στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές
και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και χιόνια στα βόρεια και δυτικά ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου