Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Αποδείξεις: Ποιοι χρειάζονται “πλαστικές” αλλά “χάρτινες”

Αποδείξεις: Ποιοι χρειάζονται “πλαστικές” αλλά “χάρτινες”Δεν χρειάζονται όλοι “πλαστικό” χρήμα για να χτίσουν το αφορολόγητο. Υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ωστόσο και αυτοί οι φορολογούμενοι δεν γλιτώνουν από τις αποδείξεις καθώς θα πρέπει να συγκεντρώσουν τις απλές αποδείξεις της ταμειακής.

Ποιοι εξαιρούνται από την υποχρέωση να συγκεντρώσουν μέσω χρήσης πλαστικού χρήματος ποσοστό του εισοδήματός τους για να έχουν αφορολόγητο;

Όσοι είναι άνω των...
70 ετών και όσοι έχουν αναπηρία σε ποσοστό άνω του 80% δεν υποχρεούνται να κάνουν χρήση πλαστικού χρήματος, ωστόσο σύμφωνα με το νόμο πρέπει να προσκομίσουν αποδείξεις ίσης αξίας , με βάση την ίδια κλίμακα.

Από την υποχρέωση χρήσης “πλαστικού χρήματος” εξαιρούνται και όσοι βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, οι φορολογικοί κάτοικοι της Ε.Ε και του Ε.Ο.Χ που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα και φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών.

Εξαιρούνται επίσης τόσο από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής όσο και την προσκόμιση αποδείξεων για την πραγματοποίηση δαπανών, οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, οι στρατιωτικοί εφόσον υπηρετούν στην αλλοδαπή, οι υπηρετούντες στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ε.Ε, όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας ή σε ψυχιατρικό κατάστημα και οι φυλακισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου