Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Καλός καιρός σήμερα Χριστούγεννα στη Χίο


Βελτιωμένο καιρό περιμένουμε τα Χριστούγεννα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις και τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί. Στην Κρήτη ενδέχεται να εκδηλωθούν λίγες βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, που στα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 6 βαθμούς, στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 11, στην Ήπειρο από -2 έως 12 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 2 έως 10, στις Σποράδες και στις Κυκλάδες από 6 έως 13 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα κεντρικά και βόρεια πελάγη ισχυροί, στα νότια ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στο Καρπάθιο κατά περιόδους θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι, με σταδιακή ενίσχυση στα ανοικτά σε ισχυρούς.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για την Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
8 έως 11 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 8 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 26/12, ο καιρός θα είναι αρκετά συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους ως 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 7 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, με σταδιακή ενισχυόμενοι τις απογευματινές ώρες τοπικά σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις και αρκετό κρύο νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, και βαθμιαία τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα πέσουν στους -2 με -3 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου