Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Σπιτική μάσκα που καταπολεμά την ακμή

Σπιτική μάσκα που καταπολεμά την ακμήΤέλος στα μαύρα στίγματα με μόνο δυο υλικά
 
Έχετε μαύρα στίγματα και ατέλειες που σας ενοχλούν; Αυτή η απλή χειροποίητη μάσκα ενάντια στην ακμή με 2 μόλις συστατικά είναι ιδανική για εσάς, καθώς θα καθαρίσει τους πόρους σας.
 
Βασίζεται στην άργιλο από μπετονίτη και το μηλόξυδο. Πιο συγκεκριμένα, ο μπετονίτης έχει την ιδιότητα να βγάζει από τους πόρους τις ακαθαρσίες και τις...
τοξίνες και να θεραπεύει και να αναζωογονεί τους ιστούς του δέρματος.

Όπως επίσης, να ανοίγει και να μειώνει το μέγεθος των πόρων, να κάνει απολέπιση, να προλαμβάνει την εμφάνιση σπυριών και να θεραπεύει την ακμή. Μπορεί, ακόμη να αλλάζει και τον τόνο του δέρματος και να αφήνει το δέρμα απαλό και λαμπερό.

Όσον αφορά το μηλόξυδο, καλό θα ήταν να επιλέξετε κάποιο που είναι 100% φυσικό και όχι φτιαγμένο από χυμό μήλου. Χρησιμοποιώντας το τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα.
Πως θα δημιουργήσετε τη μάσκα ενάντια στην ακμή με 2 μόνο συστατικά;
  • Αναμείξτε ίσες ποσότητες από άργιλο μπετονίτη και μηλόξυδο (π.χ. 2 κουταλιές της σούπας και από τα δυο) και δημιουργήστε μια ομοιόμορφη πάστα σε μορφή μους.
  • Αυτή η μους είναι ιδανική για να καταπολεμά την ακμή. Αφού την ετοιμάσετε, απλώστε τη στο πρόσωπο σας και αφήστε τη για 10-20 λεπτά.
Αν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη παραμείνετε στα 10 λεπτά και μην τα ξεπεράσετε.
Γενικότερα, ίσως θα ήταν καλύτερο για να είστε σίγουρη να ξεκινήσετε εφαρμόζοντας την συγκεκριμένη μάσκα για 10 λεπτά και κάθε επόμενη φορά να την κρατάτε λίγο περισσότερο για να δείτε πως αντιδρά με το πρόσωπο σας.

Αν δείτε το μέτωπο σας να είναι λίγο κόκκινο μετά την εφαρμογή της μάσκας αυτής μην ανησυχήσετε, είναι κάτι παροδικό και θα φύγει μετά τα 20 λεπτά. Αν δεν υποχωρήσει, τότε συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό. Ίσως κάποιο από τα συστατικά της να μην το αντέχει η επιδερμίδα σας.

Προσοχή, όταν φτιάχνετε την συγκεκριμένη μάσκα μην χρησιμοποιήσετε μεταλλικά σκεύη, διότι αντιδρούν με κάποιο από τα συστατικά και δεν είναι σωστό. Προτιμήστε οποιοδήποτε άλλο σκεύος εκτός από μεταλλικό.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου