Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Ξεφτίλα και ΝΤΡΟΠΗ της Χίου ο Μητροπολίτης Μάρκος

O Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών, Οινουσσών Μάρκος Βασιλάκης, ο βρονταδούσης, εξελίσσεται, για μια ακόμη φορά, πιο ...κοντός των περιστάσεων, στην περίπτωση των ταλαίπωρων και κατατρεγμένων λαθρομεταναστών που βρίσκονται στο νησί μας, στη Χίο. 

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Μετά από πιέσεις που του ασκήθηκαν για δεύτερη φορά, να ανοίξει χώρους, που γειτνιάζουν Ιερών Ναών, για να φιλοξενηθούν οι λαθρομετανάστες που τώρα βρίσκονται στο χώρο της Σούδας, στο πλάι από τη θάλασσα και αντιμετωπίζουν...
λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας τεράστια προβλήματα στη διαβίωσή τους, δικαιολογήθηκε ότι δεν δίνουν άδεια να ανοίξουν οι πολιτιστικοί αυτοί χώροι οι Ενοριακές Επιτροπές των Ναών. Δηλαδή ποιοί δεν δίνουν άδεια; Οι άνθρωποι που έχουν οριστεί με προσωπική του απόφαση, διότι αν είναι δυνατόν χρησιμοποιούνται για αποθηκευτικό χώρο τραπεζοκαθισμάτων, αλλά και ενίοτε ως κέντρα νεότητας.

Όπως είναι γνωστό ο φυσικός και τυπικός προϊστάμενος των κληρικών που προεδρεύουν αυτών των ενοριακών επιτροπών, είναι ο εκάστοτε Μητροπολίτης. Στην περίπτωση μας ο Μητροπολίτης Μάρκος.

Και αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μητροπολίτης γίνεται αποδέκτης ανάλογου αιτήματος. Η πρώτη φορά ήταν όταν, πριν από ενάμιση χρόνο, οι λαθρομετανάστες έφταναν στο νησί μας κατά 100άδες την ημέρα για να φύγουν τότε για άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Το λιγότερο που μας έρχεται στο μυαλό για τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών είναι ΝΤΡΟΠΗ. Είναι ξεφτίλα να είναι εκπρόσωπος της χριστιανικής εκκλησίας σ' ένα τόπο, που στη συγκεκριμένη περίπτωση λειτουργεί με μη ανθρώπινα συναισθήματα.


Βέβαια, ο Μητροπολίτης Χίου εξάντλησε την ανθρωπία του με τα δέματα ρουχισμού και τους χυμούς, καθώς και με την βοήθεια του στο φαγητό τους.  

Ας ελπίσουμε ότι τα παιδιά και γενικά οι άνθρωποι-λαθρομετανάστες της Σούδας, θα καταφέρουν να μείνουν στη ζωή, παρά τις κακουχίες και τις ταλαιπωρίες, που περνάνε...

Τα τραπεζοκαθίσματα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη προστασίας από την ανθρώπινη ζωή, του οποιουδήποτε... Είτε ονομάζεται χριστιανός, είτε μουσουλμάνος, είτε πρόσφυγας, είτε ...λαθρομετανάστης...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου