Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Πεδίο ασκήσεων σε τουρκικό χάρτη έγινε το Καστελόριζο! Νέα πρόκληση

Πεδίο ασκήσεων σε τουρκικό χάρτη έγινε το Καστελόριζο! Νέα πρόκλησηΟργανωμένο σχέδιο της Άγκυρας να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου αποτελούν οι νέες δεσμεύσεις περιοχών από την τουρκική υδρογραφική υπηρεσία για ασκήσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται μέσα ολόκληρο το Καστελόριζο.

Η Τουρκία εξέδωσε τη NAVTEX 833/16 για δέσμευση περιοχών για ασκήσεις, μέσα στην οποία περιλαμβάνεται όλο το σύμπλεγμα των νησιών της Μεγίστης (Καστελόριζο, Ρω, Στρογγύλη).

Όπως φαίνεται στον χάρτη που...
δημοσιεύει διαδικτυακά η τουρκική υδρογραφική υπηρεσία, οι περιοχές που έχει δεσμεύσει στοχεύουν ευθέως στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, καθώς αμφισβητούν έμπρακτα την ελληνική κυριαρχία.

Την ίδια ώρα με την NAVTEX 832/16 η Τουρκία δέσμευσε μια μεγάλη περιοχή που εκτείνεται σχεδόν ολόκληρη εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και σε περιοχή που η αρμοδιότητα για έκδοση NAVTEX ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία, για την πραγματοποίηση ανθυποβρυχιακών ασκήσεων από τις 20 έως 22 Δεκεμβρίου.

Οι δεσμεύσεις των περιοχών είναι συστηματικές και εντείνονται τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ δεν μπορεί κάποιος παρά να σημειώσει ότι εκδίδονται την ώρα που κορυφώνονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου