Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016


Χίος: Έβαλαν... ρατσιστή να μεταφέρει Ευρωπαίο αξιωματούχο! Ανακοίνωση της ΚομισιόνΠολιτικό θέμα δημιούργησε η επιλογή του οδηγού του αυτοκινήτου με το οποίο μετακινήθηκε ο Μάρτεν Φερβέι, Ευρωπαίος συντονιστής για την εφαρμογή της Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας, κατά την επίσκεψή του στη Χίο.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια κλειστής συνάντησης μελών του δημοτικού συμβουλίου Χίου με τον Μάρτεν Φερβέι, η δημοτική σύμβουλος, Ερμιόνη Φρεζούλη, έθεσε θέμα γιατί ο Χιώτης οδηγός του αυτοκινήτου με το οποίο μετακινείτο ο Ευρωπαίος συντονιστής, είχε πρωταγωνιστήσει, στο κοντινό παρελθόν, σε επιθέσεις εναντίον...
προσφύγων και μάλιστα είχε μηνυθεί από πολίτες.

Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, προέβη σε δήλωση, με την οποία αποποιείται κάθε ευθύνης, αφού "ο οδηγός της αποστολής ήταν αποκλειστική επιλογή της τοπικής εταιρείας, για την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ενημερώθηκε".

Ο Μάρτεν Φερβέι χαρακτήρισε το όλο θέμα "απρόβλεπτο λάθος", ενώ μετά το θόρυβο που ξέσπασε, κυρίως στα Μέσα Ενημέρωσης της Χίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

"Την 20/12/2016 ο κ. Maarten Verwey, επισκέφθηκε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, το νησί της Χίου.Κατά τη διάρκεια της αποστολής του συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χίου, εκπροσώπους του δημοτικού συμβουλίου για ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση και επισκέφθηκε το hot spot του νησιού.

Κατά πάγια τακτική, οι μετακινήσεις των επισήμων αποστολών πραγματοποιούνται από την εταιρεία με την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει συνάψει σύμβαση. Η εταιρεία αυτή ανέθεσε τις μετακινήσεις στη Χίο σε τοπική εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων. Ο οδηγός της αποστολής ήταν αποκλειστική επιλογή της τοπικής εταιρείας, για την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ενημερώθηκε".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου