Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Στη Βουλή εν μέσω αντιπαράθεσης ο ΦΠΑ των νησιών - “Βροχή” τροπολογιών

Στη Βουλή εν μέσω αντιπαράθεσης ο ΦΠΑ των νησιών - “Βροχή” τροπολογιώνΜε την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ βουλευτών της συγκυβέρνησης και της ΝΔ για την ψήφιση της τροπολογίας που υλοποιεί το δεύτερο μισό των Πρωθυπουργικών εξαγγελιών για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, ξεκίνησε η συζήτηση και ψήφιση επί των άρθρων και των τροπολογιών του νομοσχεδίου με τις διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα και του πλαστικού χρήματος.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας «σηματοδότησε» την κοινοβουλευτική διελκυστίνδα με το κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης «καλωσορίζοντας» τη ΝΔ στην ψήφιση της τροπολογίας, με παράλληλα «καρφιά» για το «παρών» που είχε ψηφίσει στην τροπολογία για το...
έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους. Οι πολίτες είπε μας βλέπουν και μας κρίνουν και κατηγόρησε τη ΝΔ για εκφραστή της σκληρής περιοριστικής πολιτικής Σόιμπλε. Χαρακτήρισε τη ΝΔ “καλοθελητές” της λιτότητας και των πρόσθετων μέτρων…”, ενώ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της, είπε “Η στάση σας αποδεικνύει ότι είστε πρόθυμοι να υλοποιήσετε πειθήνια στις σκληρές απαιτήσεις.”

Ο εισηγητής της ΝΔ Απόστολος Βεσυρόπουλος ανταπάντησε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως “τα πολιτικά σας αδιέξοδα, τα μετατρέπετε σε αδιέξοδα της χώρας, ελπίζουμε να μην είναι οι συνέπειες ανάλογες με αυτές της πρώτης διακυβέρνησης που έφερε ένα επώδυνο μνημόνιο και διέλυσε τις τράπεζες. Δεν έχετε δικαίωμα να παίζετε την χώρα στα ζάρια. Ο κ. Σόιμπλε και η τρόικα ζητούσε να μην μειώσουμε το ΦΠΑ στα νησιά και τότε η κυβέρνηση της ΝΔ δεν δέχθηκε ούτε καν να το συζητήσει. Μας το ζητούσε ο κ. Σόιμπλε με επίταση (να μην μειώσουμε το ΦΠΑ στα νησία) και δεν υποχωρήσαμε.

Αντίθετα τους πείσαμε για την ορθότητα της απόφασης με αποτελέσματα. Ο κ. Σόιμπλε μας ζητούσε την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο και αυτό δεν δεχθήκαμε ούτε καν να το συζητήσουμε. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσογονος σας είπε (για το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους) ότι έπρεπε να το είχατε συζητήσει με τους εταίρους, το ίδιος περίπου παραδέχθηκε με μισόλογα και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος διαμαρτυρήθηκε στην έναρξη της συνεδρίασης για τον «βομβαρδισμό» κυβερνητικών τροπολογιών που καταθέτουν μέχρι και αυτή την στιγμή διάφοροι υπουργοί. Μέχρι αυτή την στιγμή έχουν κατατεθεί 10 τροπολογίες εκ των οποίων οι 6 έχουν κατατεθεί τις τελευταίες ώρες.

“Έως που θα φτάσει αυτή η κατάσταση;» είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε” δεν μπορούμε να νομοθετούμε με αυτό τον τρόπο, ορισμένες τροπολογίες είναι ολόκληρα νομοσχέδια, κανένας δεν ξέρει πόσες ακόμα τροπολογίες θα φέρετε. Η Βουλή δεν είναι πλυντήριο για να νομοθετεί έτσι.

Ο ίδιος, πρότεινε να αποσυρθούν από το σημερινό νομοσχέδιο οι υπουργικές τροπολογίες και να επανακατατεθούν στο «Χωρικό» νομοσχέδιο που εισάγεται την Τρίτη στην Ολομέλεια για ψήφιση, ώστε όπως είπε χαρακτηριστικά “τουλάχιστον να μπορέσουμε να τις διαβάσουμε”.

Κατά της κυβερνητικής «ομοβροντίας» των υπουργικών τροπολογιών αντιδρούν και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης…

Οι 10 τροπολογίες που έχουν κατατεθεί:
< strong>Τροπολογία του υπουργείο Τουρισμού που παρέχει το δικαίωμα στα όργανα του ΕΟΤ να συνάπτει το επόμενο τρίμηνο συμβάσεις με απευθείας αναθέσεις για την τουριστική προβολή της χώρας.

Τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με τις αδειοδοτήσεις εμπορία πετρελαιοειδών προϊόντων και βιοκαυσίμων.

Τροπολογία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με την οποία ανακαθορίζονται οι διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις εκδόσεις αδειών παραμονής, αλλά και εξαιρέσεις από τα όρια για τις μετακινήσεις του υπουργού και υπηρεσιακών παραγόντων.

Τροπολογία του Υπουργείου Υγείας για τα φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες παρέχοντας εφεξής το δικαίωμα στους ιδιοκτήτες τους να μπορούν να μετέχουν σε αυτά και μετά την συνταξιοδότησή τους. Παράλληλα έχει διατάξεις και για το Τέλος υπέρ ΕΟΦ, αυστηροποιήσεις στις διατάξεις για τις αδειοδοτήσεις και λειτουργίες φαρμακείων και φαρμακαποθηκών καθώς και σε πρόστιμα

Τροπολογία σχετικά με την εκδίκαση υποθέσεων υιοθεσίας.

Τροπολογία για την παράταση έναρξης εφαρμογής κάρτας φιλάθλου.

Τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα νομικά πρόσωπα που δίνονται να ενεργούν ενεργειακές πιστοποιήσεις.

Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τον διαχωρισμό του φόρου σε πλοία πρώτης κατηγορίας και την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου.

Παρά τις αντιδράσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, μετά τις 10 υπουργικές τροπολογίες λίγο αργότερα κατατέθηκαν και άλλες... 5 προκειμένου να ψηφιστούν από την Βουλή μέχρι το βράδυ!

Οι νέες ελεύσεις εκπρόθεσμων τροπολογιών προκάλεσαν την έκρηξη όλων των εισηγητών και ειδικών αγορητών της Αντιπολίτευσης με τον Γιώργο Αμυρά από το Ποτάμι να σχολιάζει έντονα «Μπράβο σας! Μας νικήσατε! Παραδινόμαστε, δεν παίζεστε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου