Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Ποια σενάρια εξετάζονται για τα αίτια συντριβής του Τουπόλεφ

Ποια σενάρια εξετάζονται για τα αίτια συντριβής του ΤουπόλεφΜε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα
 
Βυθισμένη στο πένθος είναι η Ρωσία μετά τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους Τουπόλεφ στη Μαύρη Θάλασσα και τον θάνατο των 92 επιβαινόντων. 
 
Όλη τη νύχτα οι έρευνες συνεχίστηκαν χωρίς... διακοπή για τον εντοπισμό του αεροσκάφους ενώ έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον έντεκα σοροί.
 
Τα βασικά σενάρια που εξετάζονται ως προς τα αίτια της συντριβής δεν περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών Maksim Sokolov. Ο ίδιος εκτιμά πως πιθανότατα κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή ανθρώπινο λάθος οδήγησε στην τραγωδία, όπως μεταδίδει το Russia Today.

«Σήμερα οι βασικές θεωρίες δεν περιλαμβάνουν την τρομοκρατία, οπότε συμπεραίνουμε πως είτε τεχνικά προβλήματα είχε κάποιο ανθρώπινο λάθος μπορεί να ήταν η αιτία της συντριβής. Τονίζω όμως πως μόνο η έρευνα από κοινού με την ομάδα ειδικών από το υπουργείο Άμυνας θα ξεκαθαρίσει το τοπίο» ανέφερε ο υπουργός.

Το Tu-154 επρόκειτο αρχικά να ανεφοδιαστεί με καύσιμα στην πόλη Mozdok στη Βόρεια Οσετία αλλά λόγω κακοκαιρίας άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο του Adler, στη Μαύρη Θάλασσα. Έτσι, κανείς δεν γνώριζε εκ των προτέρων πως ο ανεφοδιασμός θα γινόταν τελικά στο Σότσι, εξήγησε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στο πρακτορείο TASS.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 92 άνθρωποι, 84 ταξιδιώτες και οκταμελές πλήρωμα. Χάθηκε στη Μαύρη Θάλασσα λίγο μετά τον ανεφοδιασμό του. Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήταν μέλη της φημισμένης χορωδίας Αλεξαντρόφ, της επίσημης χορωδίας τω ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, που ταξίδευαν προς τη Συρία για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις των ρωσικών στρατευμάτων στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου