Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ασθενής βροχόπτωση σήμερα Παρασκευή 30/12 στη Χίο

Παροδικές χιονοπτώσεις προβλέπονται για σήμερα Παρασκευή 30/12/2016, κυρίως τις πρωινές ώρες, σε Σποράδες, Ανατολική Στερεά (κυρίως στη Βοιωτία), Εύβοια, Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο σε πολύ χαμηλά υψόμετρα (πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια τμήματα), με χιονόνερο ή βροχές στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες στα βόρεια με πιθανότητα χιονόνερου ή τοπικών χιονοπτώσεων στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Ισχυρός παγετός αναμένεται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους ολικός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, -1 έως 4 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -1 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -6 έως 4 βαθμούς), 3 έως 8 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 1 έως 6 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 5 έως 11 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στη Χίο σήμερα Παρασκευή 30/12, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...

2 έως 4 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 1 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 



Αττική
Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα και πιθανόν πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες και σε παραθαλάσσιες περιοχές περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία δεν ξεπεράσει τους 4 βαθμούς στο κέντρο και τους 0 βαθμούς στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση στη συνέχεια.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και αρκετό κρύο περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου