Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Ηλιοφάνεια αναμένουμε σήμερα Τρίτη 27/12 στη Χίο

Για σήμερα Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, αρχικά αναμένονται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά, αυξημένες στο Αιγαίο και τη Χαλκιδική, με τοπικές βροχές στη Βόρεια και ορεινή Κρήτη. Παράλληλα, παγετός θα εκδηλωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά. Από τις μεσημεριανές ώρες στα βόρεια-βορειοδυτικά προβλέπονται βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και μετά το απόγευμα και στα ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ βροχές θα εκδηλωθούν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θεσσαλία. Κατά τη διάρκεια των βραδινών και νυκτερινών ωρών τοπικές βροχές αναμένονται στην κεντρική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα κεντρικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 2 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 3 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -1 έως 14 βαθμούς), 9 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 5 έως 12 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Καρπάθιο θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ ενίσχυση των βορείων ανέμων αναμένεται μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά ασθενείς, με βαθμιαία στροφή τους σε βορειοδυτικούς μέτριους 5 μποφόρ και μετά το απόγευμα σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος 
Ηλιοφάνεια περιμένουμε σήμερα Τρίτη 27/12, στη Χίο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
5 έως 11 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με τοπική συννεφιά, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 6 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, όπου μετά το απόγευμα θα αυξηθούν, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες στα βόρεια περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς, όπου μετά το απόγευμα βαθμιαία θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με ενίσχυση από το μεσημέρι σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου