Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι σήμερα Πέμπτη 22/12 στη Χίο

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 θα είναι οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, οι χαμηλές θερμοκρασίες και η αυξημένη συννεφιά στα ανατολικότερα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και στο Αιγαίο. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα εκδηλωθούν βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες. Στη Μαγνησία, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο αναμένονται κατά διαστήματα ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά, στα ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, που στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 4 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -7 έως 8, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 8 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 9, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 1 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 7, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 2 έως 8 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 5 έως 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Για σήμερα Πέμπτη 22/12, ο καιρός θα είναι αρκετά συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
6 έως 7 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις βόρειους ανέμους έντασης 7 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 5 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με κατά περιόδους ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Πρόσκαιρη ασθενής χιονόπτωση ενδέχεται να εκδηλωθεί σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στο Σαρωνικό σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 7 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις και πολύ κρύο νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα πέσουν στους -2 με -3 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου