Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Πέντε εναλλακτικές χρήσεις του αλουμινόχαρτου

Πέντε εναλλακτικές χρήσεις του αλουμινόχαρτουΤο αλουμινόχαρτο είναι ένα είδος οικιακής χρήσης που βρίσκεται σε κάθε σπίτι και αποδεικνύεται πολύ χρήσιμο στη μαγειρική.

Ωστόσο, οι χρήσεις του είναι πολλές περισσότερες και αφορούν την καθημερινότητα μέσα στο σπίτι.
Δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε...

1. Λύση στα άλατα του σίδερου
Αν το σίδερό σας έχει μαζέψει άλατα, υπάρχει λύση. Κόψτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και σιδερώστε το. Η θερμότητα θα εγκλωβίσει τα άλατα στο αλουμινόχαρτο και το σίδερό σας θα είναι πεντακάθαρο.

2. Αφαιρέστε τη σκουριά
Διώξτε την ανεπιθύμητη σκουριά από κάθε μεταλλική επιφάνεια, με μια μπάλα από ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Τρίψτε την επιφάνεια με αυτή και με ζεστό νερό και θα γυαλίσει.

3. Καθαρίστε τις σχάρες
Για να διώξετε τα υπολείμματα και τις σκουριές από τις σχάρες, κάντε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο μπάλα και τρίψτε τα σημεία που χρειάζεται καθάρισμα. Θα δείτε αμέσως διαφορά.

4. Λύση για φρέσκες μπανάνες
Για να διατηρήσετε τις μπανάνες σας φρέσκες το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τυλίξετε τα κοτσάνια τους με ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο.

5. Προστατέψτε τις συσκευασίες σας
Το αλουμινόχαρτο είναι το ιδανικό για να κλείσετε αεροστεγώς τις ανοιγμένες συσκευασίες σας από τα τρόφιμα. Μπορείτε μάλιστα στην άκρη να το σιδερώσετε για να κλείσει καλά και να μην ανοίγει παρά μόνο όταν θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου