Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Πώς να συνεννοηθείτε σε μια χώρα που δεν γνωρίζετε τη γλώσσα

Πώς να συνεννοηθείτε σε μια χώρα που δεν γνωρίζετε τη γλώσσαTips που θα σας βοηθήσουν να επικοινωνήσετε καλύτερα με τους ντόπιους

Το γεγονός ότι μπορεί να μην γνωρίζετε τη γλώσσα του προορισμού που επισκέπτεστε, πολλές φορές μπορεί να αποβεί και αποτρεπτικό από το συγκεκριμένο ταξίδι.

Ωστόσο, δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος για να μην ταξιδέψετε καθώς υπάρχουν έξυπνα tips που αν τα ακολουθήσετε θα...
δείτε ότι οι αρχικοί σας φόβοι ήταν υπερβολικοί. Ακόμη κι να ταξιδεύετε σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό της Ινδίας.

Μάθετε, τουλάχιστον, τα βασικά
shutterstock_256656949_edited
Το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να είστε προετοιμασμένοι, έχοντας μάθει από πριν, τουλάχιστον, κάποιες βασικές εκφράσεις οι οποίες θα διευκολύνουν τη συνεννόησή σας με τους ντόπιους και έτσι θα κάνουν τη διαμονή σας στον προορισμό που βρίσκεστε ευκολότερη.

Έχετε τις βασικές λεπτομέρειες μαζί σας
Μην ξεχάσετε να εκτυπώσετε ή να σημειώσετε κάπου την διεύθυνση, τα στοιχεία επικοινωνίας καθώς και το όνομα του υπεύθυνου από το ξενοδοχείο σας, σε περίπτωση που δεν μπορείτε με κανέναν τρόπο να συνεννοηθείτε και να πάρετε τις κατευθύνσεις που χρειάζεστε από τους ντόπιους.

Κατεβάστε την απαραίτητη εφαρμογή μετάφρασης
Φροντίστε να έχετε στο κινητό ή το tablet σας μία ειδική εφαρμογή για μεταφράσεις, έτσι ώστε να μπορείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή να βρείτε τη λέξη που ψάχνετε. Οι πιο ρομαντικοί, βέβαια, μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα λεξικό.

Προσλάβετε ξεναγό
Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα μπορείτε να προσλάβετε έναν ξεναγό έτσι ώστε και να νιώθετε πιο άνετα, αλλά και να καταλαβαίνετε τα πάντα στη γλώσσα της επιλογής σας φυσικά.

Τα νοήματα αποδεικνύονται πολύ βοηθητικά
Πρόκειται, στην ουσία, για μία "διεθνή γλώσσα" η οποία τις περισσότερες φορές αποδεικνύεται πολύ βοηθητική. Στην περίπτωση που δεν έχετε τρόπο να συνεννοηθείτε κάποια νοήματα μπορούν να σας βγάλουν από την δύσκολη θέση και να σας οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα: την επιτυχημένη συνεννόηση

Να είστε πάντα φιλικοί και ευγενικοί
Μπορεί να σας ακούγεται αρκετά περίεργο, ωστόσο, αν μοιάζετε αρκετά φιλικός και ευγενικός έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να σας βοηθήσουν

Ακόμη κι αν δεν μιλάτε την ίδια γλώσσα
Για παράδειγμα, ένα χαμόγελο για αρχή είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσει η πρώτη προσπάθεια επικοινωνίας.

Έχετε μαζί σας έναν χάρτη της περιοχής
Ακόμη κι αν δεν μιλάτε την τοπική γλώσσα, ένας χάρτης μπορεί να σας βοηθήσει στην επικοινωνία σας με τους ντόπιους, καθώς σίγουρα μπορείτε να δείξετε πού θέλετε να πάτε και έτσι να σας δείξουν, επίσης, ποια διαδρομή πρέπει να ακολουθήσετε. Μην ξεχνάτε, ωστόσο, ότι ένας χάρτης πάντα είναι απαραίτητος σε ένα ταξίδι.

Πηγή: greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου