Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Σεισμός ΤΩΡΑ στην Ιταλία! 6,7 Ρίχτερ συγκλονίζουν τα κεντρικά της χώρας!

Σεισμός ΤΩΡΑ στην Ιταλία! 6,7 Ρίχτερ συγκλονίζουν τα κεντρικά της χώρας!- Νέα ισχυρότατη σεισμική δόνηση στην Ιταλία!
- Έρχεται λίγες ημέρες μετά τους δύο απανωτούς σεισμούς μεγέθους 5,4 και 6,1 βαθμών που έγινε αισθητός μέχρι και στη Ρώμη κι ενώ η μετασεισμική δραστηριότητα ήταν έντονη
- Ο σεισμός είχε μέγεθος 6,7 Ρίχτερ - Αντικρουόμενες οι πληροφορίες για το ακριβές μέγεθος - Διεθνή ΜΜΕ μιλούν και για 7,1 Ρίχτερ!

Νέος σεισμός ταρακούνησε την Ιταλία, λίγες μόλις ημέρες μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς που συγκλόνισαν τη γειτονική χώρα.

Σημειώθηκε στις 6:40 π.μ. τοπική ώρα (7.40 π.μ. ώρα Ελλάδας), ήταν έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως έγινε και πάλι...
αισθητός στη Ρώμη, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για τυχόν τραυματισμούς ανθρώπων.

Εδώ να σημειώσουμε πως η πληροφόρηση από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έρχεται με καταιγιστικούς ρυθμούς, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Υπάρχουν κάποιες πηγές που αναφέρουν πως ο σημερινός σεισμός ήταν της τάξης των 7,1 Ρίχτερ, ενώ άλλες μιλούν για μικρότερη ένταση.
Αυτά, βέβαια, μικρή σημασία έχουν, αφού αυτό που προέχει είναι να υπάρξουν ασφαλείς πληροφορίες για το αν υπάρχουν τραυματισμοί.

Για 6,1 Ρίχτερ μιλά η RAI
 
Ο σεισμός που έπληξε σήμερα στις 07:41 το πρωί την κεντρική Ιταλία ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών, όπως μετέδωσε η δημόσια ιταλική τηλεόραση RAI επικαλούμενη το ιταλικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο.
Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν στην πόλη Νόρτσα στην περιφέρεια της Περούτζα.
Νωρίτερα το αμερικανικό ινστιτούτο Γεωφυσικής USGS είχε ανακοινώσει πως ο σεισμός είχε μέγεθος 7,1 βαθμούς και το εστιακό βάθος του ήταν 108 χλμ..

Φόβος!
 
Όπως προαναφέραμε, μόλις την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου του 2016, δύο σεισμοί είχαν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην Ιταλία. Και αν στην εξίσωση βάλουμε και τον καταστροφικό σεισμό του Αυγούστου στο Αματρίτρε, που άφησε πίσω του εκατοντάδες νεκρούς, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό το ότι οι Ιταλοί έχουν τρομοκρατηθεί.

Ο πρώτος σεισμός της Τετάρτης έγινεστην κεντρική Ιταλία, εντάσεως 5,4 ρίχτερ, έγινε στις 19.11 (τοπική ώρα) με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα — που σημαίνει ότι ήταν επιφανειακός, με αποτέλεσμα να γίνει αισθητός στη Ρώμη. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στο χωριό Βίσο της περιφέρειας Μάρκε.

Μόλις δυόμιση ώρες αργότερα, ακολούθησε νέος -πιο ισχυρός- σεισμός, έντασης 6,1 βαθμών ρίχτερ και με εστιακό βάθος 20 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ακόμα μεγαλύτερος πανικός στους κατοίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου