Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Αίθριος ο καιρός σήμερα Τρίτη 4/10 στη Χίο

Αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 στη Δυτική Μακεδονία, φαινόμενα που μετά το μεσημέρι θα μετατοπιστούν ανατολικότερα και το βράδυ θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, όπου τοπικά θα είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να δώσουν πρόσκαιρες βροχές ή όμβρους στα ορεινά της Δυτικής Ελλάδας και της Θεσσαλίας. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 24 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 28, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 31 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 31 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και το βράδυ τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και στα Δωδεκάνησα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενισχυόμενοι τις απογευματινές ώρες σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Τρίτη 4/10, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
22 έως 29 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους ως 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 20 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι ενισχυόμενοι το βράδυ στο Σαρωνικό σε ισχυρούς 6 μποφόρ και τοπικά στα ανοικτά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε ισχυρούς 6 μποφόρ και στα ανοικτά του Θερμαϊκού σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και από τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικέ βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 ως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 ως 28 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά το πρωί.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 ως 26 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελόποννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 ως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 ως 29 βαθμούς κελσίου.

Τετάρτη 5-10-2016
καιρός: στα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βρόχων.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα ανατολικά.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Πέμπτη 6-10-2016
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 7-10-2016 και Σάββατο 8-10-2016
καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το Σάββατο και από τα δυτικά σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Κυριακή 9-10-2016
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα κεντρικά και νότια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου