Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Συννεφιασμένος ο καιρός σήμερα Κυριακή 30/10 στη Χί1ο

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται νεφώσεις, σήμερα Κυριακή 30/10, οι οποίες στη Νότια Ελλάδα, στο Αιγαίο και στη Θράκη θα είναι πιο πυκνές. Βροχές θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, ενώ ίσως βρέξει πρόσκαιρα σε περιοχές της Στερεάς. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Νότιο Ιόνιο και πιθανόν σε παράκτιες περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου, όπου τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα πιο έντονα. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 14 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 19, στη Δυτική Ελλάδα από 8 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 22, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 8 έως 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, ενώ το βράδυ στα βορειοδυτικά πελάγη, από το Θερμαϊκό μέχρι τις Σποράδες, θα επικρατήσει Βαρδάρης με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Σχεδόν μέτριοι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα μετά το μεσημέρι, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους...
14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοανατολικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 31/10, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αραιές νεφώσεις, με την θερμοκρασία στους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής κυρίως από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και κατά περιόδους, κυρίως στα ανοικτά του Θερμαϊκού, ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς.


Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά ως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 ως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα δυτικά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 ως 22 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος και βαθμιαία στα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στη Δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: Στη Δυτική Μακεδονία μεταβλητοί ασθενείς. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στην Κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 5 και πρόσκαιρα ως 6 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία στα ανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 6 ως 20 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο με τοπικά περιορισμένες ορατότητες τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και ως το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο πρόσκαιρα το πρωί ως 6 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 13 ως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα το πρωί αυξημένες και βαθμιαία αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια και στην Ανατολική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες ως το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά ως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 ως 21 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου