Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό - ''Δεν μας φταίνε οι άνθρωποι αλλά οι πολιτικές''!

Υπάρχουν καταγγελίες για Επιτροπές φαντάσματα όπως στην περιοχή της Αμανής όπου την επιτροπή συγκρότησαν 2-3 άνθρωποι εν αγνοία του συνόλου των κατοίκων της...
 
Με συνθήματα όπως «να βγάλουμε τη Χίο απ' τα συρματοπλέγματα», «να μην ανοίξει νέο χοτ σποτ», «να κλείσει η ΒΙΑΛ», «δεν μας φταίνε οι άνθρωποι αλλά οι πολιτικές», επιτροπές αγώνα που έχουν συγκροτηθεί στην πόλη της Χίου αλλά και σύμφωνα με τους διοργανωτές στα Καμπόχωρα, στο Βροντάδο, στα Ταμπάκικα, στη Σούδα, στο Φρούριο, στην Αμανή, στα Μαστιχοχώρια σηματοδοτούν τους στόχους τους και καλούν «σε μεγάλη ειρηνική και χωρίς ακρότητες συγκέντρωση», σήμερα στις... 6 το απόγευμα στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, στην πόλη της Χίου. 
 
«Ενάντια στο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα, που μας έχει φορτώσει η Κυβέρνηση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 
 
Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας μέσω της χιώτικης προκυμαίας μέχρι το ξενοδοχείο «Χανδρή».

Βέβαια, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κάποιοι μιλάνε για διοργανωτές, αλλά και για επιτροπές φαντάσματα, αφού όπως υποστηρίζουν σε περιοχές, εκτός της πόλης, όπως στην Αμανή, την Επιτροπή έχουν συγκροτήσει δύο-τρία άτομα, εν αγνοία του συνόλου του κόσμου που διαμένει στο σύνολο της Βορειοδυτικής Χίου.

Επίσης, είναι απορίας άξιο, πως η περιοχή της Αμανής εμπλέκεται στην ιστορία των λαθρομεταναστών, με τους οποίους δεν έρχεται σ' επαφή και μάλιστα με Επιτροπή Αγώνα, όταν σε πραγματικά χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή, όπως οι ελλείψεις σε ιατρική κάλυψη, ή στο θέμα των συγκοινωνιών (συχνή σύνδεση με την πόλη της Χίου).

Χίος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό - ''Δεν μας φταίνε οι άνθρωποι αλλά οι πολιτικές''!

Εν τω μεταξύ παρελθόν αποτελεί για την πόλη της Χίου, ο πρόχειρος καταυλισμός που λειτουργούσε στον χώρο του ΔΗΠΕΘΕ, πίσω από το δημαρχείο της πόλης της Χίου, αφού ολοκληρώθηκε η μεταφορά όσων διέμεναν εκεί.

Η διαδικασία μεταφοράς ξεκίνησε με την πρώτη φθινοπωρινή μπόρα, όταν η πλειοψηφία των 180 ατόμων που έμεναν στον καταυλισμό μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, ενώ για πολλούς από αυτούς εγκρίθηκε η μετακίνησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ας σημειωθεί ότι, με απόφασή του, το Δημοτικό συμβούλιο Χίου προχωρά και στο κλείσιμο του δημοτικού καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στην τάφρο του κάστρου της Χίου, γνωστή ως Σούδα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου