Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ελληνίδα συνελήφθη στο Τσεσμέ με 33 κιλά ηρωίνης

Ελληνίδα συνελήφθη στο Τσεσμέ με 33 κιλά ηρωίνηςΕίχε κρύψει τα ναρκωτικά σε κρύπτη πολυτελούς αυτοκινήτου 
Στα χέρια της τουρκικής Αστυνομίας βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 5/9 στο λιμάνι του Τσεσμέ μία Ελληνίδα στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν 32 κιλά και 850 γραμμάρια ηρωίνης.
 
Οι εκπαιδευμένοι σκύλοι της Στρατοχωροφυλακής, η οποία έχει ενεργοποιηθεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό στα λιμάνια εξόδου της δυτικής Τουρκίας για το φόβο διαφυγής από τη χώρα χαρακτηριζομένων ως... αντικαθεστωτικών Τούρκων πολιτών, έδωσαν σήμα για την ύπαρξη ύποπτων αποσκευών σε αυτοκίνητο πολυτελείας με ελληνικές πινακίδες προερχόμενες από τη Θεσσαλονίκη.
 
Οι στρατοχωροφύλακες ψάχνοντας διαπίστωσαν την ύπαρξη μιας κρύπτης στο πίσω μέρος του πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου την οποία έσπασαν για να διαπιστώσουν ότι μέσα κρυβόταν σε πακέτα η μεγάλη αυτή ποσότητα ηρωίνης. Η Ελληνίδα οδηγός του αυτοκινήτου, κάτοχος δυο διαβατηρίων (ενός ελληνικού και ενός ρωσικού) συνελήφθη.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά το πολυτελές αυτοκίνητο με την Ελληνίδα ιδιοκτήτρια μπήκε στην Τουρκία από το τελωνείο των Κήπων στις 20 Αυγούστου και κινήθηκε στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Εννιά μέρες μετά κινήθηκε παραλιακά προς τον Τσεσμέ απ' όπου προσπάθησε να περάσει στη Χίο.

Ας σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα που αποκαλύπτεται η διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης με τα πλοία της γραμμής από τα τουρκικά παράλια στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Στις 4 Αυγούστου με σκύλο ανίχνευσης της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής είχε βρεθεί σε κρύπτη άλλου αυτοκινήτου πολυτελείας με Έλληνα οδηγό ποσότητα ηρωίνης βάρους 50 κιλών. Το αυτοκίνητο είχε ελεγχθεί όταν ο οδηγός του προσπάθησε να το επιβιβάσει στο πλοίο της γραμμής Αϊβαλί Μυτιλήνη.

Δυο μέρες μετά, στις 6 Αυγούστου άλλη μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, βάρους 16,861 κιλών εντόπισε ο σκύλος ανιχνευτής του τελωνείου της Μυτιλήνης σε αυτοκίνητο πολυτελείας Έλληνα επιβάτη του πλοίου της γραμμής Αϊβαλί-Μυτιλήνη.

Συνολικά δηλαδή μέσα σε ένα μήνα σε τρεις περιπτώσεις Έλληνες πάντα διακινητές με αυτοκίνητα πολυτελείας με ελληνικά νούμερα προσπάθησαν να περάσουν στα νησιά του βορείου Αιγαίου με πλοία της γραμμής συνολικά σχεδόν 100 κιλά ηρωίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου